Hlavní obsah

Slovinec hrál v Maďarsku rakouskou ligu, teď zažije českou extraligu

PRAHA

Není outsiderů, důkazem je nejnovější posila hokejových Českých Budějovic. Ty se dohodly na kontraktu s obráncem Alešem Kranjcem. Slovinským reprezentantem, který v minulé sezóně hájil barvy maďarského Feherváru v rakouské lize, která je mezinárodní. Nyní se účastník posledního mistrovství světa představí v české extralize. Tedy v soutěži podstatně kvalitnější.

Foto: www.hokejcb.cz

Aleš Kranjc, nová posila hokejistů Českých Budějovic.

Článek

„Doufáme, že jeho jižanský temperament v dobrém nakazí další spoluhráče,“ řekl pro klubové stránky sportovní manažer Českých Budějovic Josef Zajíc.

Třicetiletý zadák se k mužstvu připojí začátkem srpna, a to po individuální letní přípravě. Kranjc v předminulé sezóně hrál za Vídeň Capitals, předtím působil od roku 1999 ve slovinské Jesenici, kde dříve trénoval současný kouč Budějovic František Výborný.

„Sledovali jsme ho na mistrovství světa a došli k tomu, že by mohl být vhodnou posilou pro náš tým. Jedná se o ofenzivního obránce, má i patřičné sebevědomí, v dnešním hokeji základní vlastnost, nutnou k dosažení úspěchu,“ pověděl Zajíc.

Hrál pod Výborným za Slovinsko na mistrovství světa

Kranjc na sebe poprvé více upozornil v roce 1999, kdy byl na juniorském šampionátu skupiny C vyhlášen nejlepším obráncem. V roce 2006 hrál na mistrovství světa v Lotyšsku pod vedením trenéra Františka Výborného a nastřílel čtyři góly. Naposledy se představil mezi reprezentační elitou na Slovensku před pár týdny.

Na jihu Čech se naopak neukáže kanadský obránce Dustin Wood, ten dal přednost exotické Koreji. „Jeho agent nám zavolal, že by tam Dustin rád pokračoval. Rozhodli jsme se, že mu nijak nebudeme bránit,“ dodal Zajíc.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice