Hlavní obsah

Trenér Jandač se ve Spartě rozkoukává, s hráči stihl poznat i kouzlo Šumavy

PRAHA

Speciální stavy nepociťuje, spíše se rozkoukává. Toto vyzařuje z trenéra Josefa Jandače, který přišel do hokejové Sparty z Pardubic. Letní příprava, sestavování mužstva, nové prostředí. To vše musí kouč složit do mozaiky, která má vytvořit jediný kus - úspěšnou sezónu. Zvláště po té poslední, která skončila ostudou. Sparťané obsadili po základní části až dvanácté místo.

Foto: hcsparta.cz

Trenéři hokejové Sparty Josef Jandač (vlevo) a Richard Žemlička při prezentaci utkání s New York Rangers

Článek

„Nepřevládá žádné zklamání, ani nějaké nadšení. Jsem v nové organizaci, takže se spíše rozkoukávám. Snažím se poznat nový tým a zapadnout do nového prostředí, každopádně to utíká celkem rychle,“ přiznal Jandač pro klubové stránky.

Sparta začne extraligovou sezónu 16. září, kdy do Prahy přijede Plzeň. Před ostrým startem sehraje dvě přípravná utkání s Libercem a osm klání v rámci European Trophy. Po pěti kolech se hráči i fanoušci dočkají výjimečné události. Do Holešovic dorazí 29. září v rámci přípravy na NHL New York Rangers.

Zatím je ale vše v období tréninků. „Jsem docela spokojený. Kluci berou přípravu zodpovědně, chtějí napravit poslední neúspěchy. Samozřejmě, že letní příprava není nic příjemného, ale má to tak každý,“ řekl Jandač.

Prezentace hokejové Sparty před utkáním s New York Rangers.foto: hcsparta.cz

Hráči pod vedením nového trenéra trápili těla nejdříve v Železné Rudě. Žádná zahraniční a exotická destinace. Přednost dostala Šumava. „Co si budeme nalhávat, velkou roli hrála finanční stránka. Proto jsme zvolili domácí podmínky, ale to neznamená, že bychom je měli horší. Šumava má obrovské kouzlo,“ byl spokojený kouč, který v rámci letního drilu spolupracoval i s Michalem Hamršmídem, bojovníkem ultimátních zápasů.

„Pan Hamršmíd naučil kluky nějaké prvky bojového umění, práci s tělem, koordinaci pohybu. Ale pracovali s námi další lidé a hlavně trenérům mládeže patří velký dík.“

Jandač s asistentem Richardem Žemličkou skládají mužstvo, ve kterém bude řada neokoukaných tváří. „Žádný problém v týmu nevidím. Je vidět, že se noví hráči chtějí ukázat a říci si o místo v týmu. Ostatní, kteří tu byli již vloni, si uvědomují poslední neúspěch, je na nich vidět odhodlání tento nezdar napravit,“ pověděl Jandač, který by rád ještě přivítal posily v obraně. A to v podobě minimálně jednoho hráče.

Reklama

Související témata: