Hlavní obsah

Hokejisté Liberce začali přípravu na sezónu ještě bez Nedvěda

LIBEREC

Hokejisté Liberce dnes odstartovali závěrečnou část přípravy na blížící se extraligovou sezonu, která bude pro Bílé Tygry jubilejní desátá v nejvyšší soutěži. Trenérská dvojice Jiří Kalous, Filip Pešán na ledové ploše Svijanské arény přivítala 24 hráčů, z kádru pro sezonu chyběla pětice v čele s kapitánem Petrem Nedvědem.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Hokejisté Liberce

Článek

Nejproduktivnější hráč Severočechů se stejně jako kanadská posila do obrany Darrell Hay momentálně připravuje individuálně. Zranění z letní přípravy ještě léčí brankář Tomáš Vošvrda, obránce Marek Trončinský a útočník Tomáš Klimenta. "U všech zraněných se jedná o drobné šrámy. Během týdne by se měli všichni zapojit opět do přípravy," řekl trenér Kalous ČTK.

Nedvěd s Hayem se k týmu připojí na začátku srpna. "Darrell by měl do Čech přiletět 28. července a hned začít trénovat. S Petrem jsme domluveni, že se zapojí první nebo druhý týden v srpnu," uvedl Kalous.

V týmu Liberce po minulé sezoně skončili obránce Jiří Hunkes a útočníci Miloslav Hořava, Andrej Podkonický, Zdeněk Ondřej a Jan Plodek. Novými posilami jsou bek Hay, jenž naposledy působil v Mladé Boleslavi, a o místo v kádru se poperou i dva mladí útočníci Dalibor Bortňák a Jaroslav Vlach, kteří naposledy působili v zámořské juniorské soutěži WHL.

Není však vyloučeno, že ještě nějaké posily do Liberce přijdou. "Do přípravy nyní nastupujeme ve stávajícím složení. Tým je ale dynamický tvar, který se může změnit. Věřím ale, že máme vyváženě poskládaný tým," podotkl Kalous.

Klíčovou informací z pohledu Tygrů je fakt, že se v kariéře rozhodl pokračovat kapitán Nedvěd. "Jsem rád, že bude hrát i nadále. Jsem v Liberci dvě sezony, které byly z pohledu Petra excelentní. Věřím, že bude podobné výkony podávat i dále," řekl Kalous na adresu devětatřicetiletého útočníka.

Bílí Tygři se stejně jako dalších pět českých klubů v letní přestávce představí v European Trophy, oproti předešlým rokům tak například nepojedou na turnaj do Švýcarska.

"Je to pro nás samozřejmě příjemná věc, bereme to trošku jako bonus k desáté sezoně v extralize. Je to možnost hokej dál posunout, nejen v rámci Česka, ale i Liberce," řekl generální manažer Ctibor Jech.

Liberec se v základní skupině utká s Pardubicemi, Kometou Brno, Mannheimem, HV71 a Linköpingem. "Věříme, že budeme až do konce posledního kola bojovat o postup na finálový turnaj v Salcburku," doplnil Jech.

Podobně se na evropskou soutěž klubů dívá i Kalous. "Je to atraktivní soutěž, která nás zajímá. Měli jsme jen trochu strach z velké porce zápasů, ale protože byl zrušený domácí pohár, odehrajeme prakticky stejný počet zápasů jako každý rok," uvedl Kalous.

Liberec v přípravě odehraje celkem 12 zápasů. Protože extraliga začne až 16. září, čeká Severočechy dvouměsíční příprava na ledě. "Bude to dlouhé, ale letní přípravu jsme končili relativně brzy. Na konci června. A nechtěli jsme, aby pauza byla moc dlouhá," vysvětlil Kalous, proč Liberec začal přípravu na ledě společně s Litvínovem jako první. "Alespoň můžeme rozložit plány a dobře se připravit," dodal Kalous.

Program přípravných zápasů Liberce:
čtvrtek 28. července: 17:30 Litvínov - Liberec,
úterý 2. srpna: 17:30 Sparta - Liberec,
čtvrtek 4. srpna: Slavia - Liberec,
úterý 16. srpna: 18:30 Liberec - Brno (European Trophy),
čtvrtek 18. srpna: 18:30 Liberec - Pardubice (European Trophy),
čtvrtek 25. srpna: 19:00 HV71 Jönköping (Švéd.) - Liberec (European Trophy),
sobota 27. srpna: 16:00 Linköping (Švéd.) - Liberec (European Trophy),
neděle 28. srpna: 17:00 Kärpät Oulu (Fin.) - Liberec (European Trophy),
čtvrtek 1. září: 18:30 Liberec - Mannheim (Něm.) (European Trophy),
sobota 3. září: 19:00 Liberec - Lulea (Švéd.) (European Trophy),
neděle 4. září: 17:00 Liberec - Eisbären Berlín (Něm.) (European Trophy),
pátek 9. září: Liberec - Sparta.

Reklama

Související témata: