Hlavní obsah

Obránce Čakajík je v Liberci spokojen a touží po větším úspěchu

LIBEREC

Po odchodu pilíře liberecké obrany Jiřího Hunkese do HC Lev Poprad přejde v nové sezóně větší zodpovědnost na další zadáky z kádru hokejistů Bílých Tygrů. K těm nejzkušenějším patří slovenský bek Martin Čakajík, který je v úvodu přípravy na ledě v dobré pohodě. „Láká nás nějaký výraznější úspěch, na nějž Liberec pořád čeká,“ svěřil se Čakajík v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: HC Lasselsberger Plzeň

Martin Čakajík

Článek

Jak jste prožil dovolenou?

Byl jsem dva týdny v Chorvatsku, kde teploty dosahovaly až na šestatřicet stupňů. Nástup na ledovou plochu mi teď nijak nevadí. Ani studenější počasí, které provází tyto dny. Je to příjemné ochlazení.

Dojmy z prvních tréninků?

Máme chuť do přípravy. Zajímavostí je, že s námi trénuje i liberecký odchovanec Láďa Šmíd z Edmontonu. Pro každého hokejistu z extraligy je přínosem, když se mohou připravovat po boku hráčů z NHL. Příští týden se k nám připojí Hay, který je novou posilou po příchodu z Mladé Boleslavi.

V české extralize patříte ke stálicím. Neuvažoval jste o odchodu?

Ani ne. Už se chystám na desátou sezónu. Do Liberce jsem poprvé přišel z Dukly Trenčín v roce 2002 a přes Třinec, Znojmo a Plzeň jsem se sem před dvěma lety vrátil. Vyhovuje mi zdejší hokejové zázemí a prostředí, proto jsem už v průběhu minulého ročníku prodloužil smlouvu.

Na začátku nadcházející sezóny vás čeká účast v European Trophy. Co si od startu v této mezinárodní soutěži slibujete?

Bude to něco nového. Spíš jsme s týmem jezdili často do Švýcarska na turné, takže teď přijde další konfrontace na mezinárodní úrovni. I když narazíme na kvalitní soupeře, nemusíme se jich bát. Rozhodovat budou maličkosti a šance na postup do další fáze jsou vyrovnané.

Ještě předtím ale nastoupíte 28. července k úvodnímu přípravnému zápasu v Litvínově...

To se nedá čekat nějaký extra hokej. Oba celky vyjedou k utkání po týdnu na ledě. Půjde především o to, abychom si znovu zvykli na zápasové tempo.

Už jste přemýšleli o ambicích pro extraligu?

Prvořadý je postup do play-off. Loni nám vyšla základní část, ale neuspěli jsme ve čtvrtfinále. Nyní máme co napravovat. Liberec ještě nikdy nebyl ve finále, a to je meta, na kterou bychom chtěli dosáhnout.

Reklama

Související témata: