Hlavní obsah

Hokejový mistr z Třince vstoupil na led s jedinou posilou

TŘINEC

S jedinou novou posilou, kterou je zatím slovenský útočník Michal Chovan ze Zvolena, zahájili v pondělí přípravu na ledě hokejoví mistři z Třince. Na obhajobu titulu se tým pod vedením kouče Pavla Marka naopak chystá už bez nejlepšího kanonýra Martina Růžičky a obránce Lukáše Krajíčka, kteří zamířili do KHL.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kádr mistrovského Třince opustil kanonýr Martin Růžička a bek Lukáš Krajíček.

Článek

Kádr Ocelářů zahrnuje na startu přípravného období na ledě téměř čtyři desítky hráčů. Na prvním tréninku se z nových tváří neobjevil pouze Chovan, ale i čtyři hokejisté, které bude Třinec testovat. Z hostování ve Slovanu se vrátil zkušený bek Mario Cartelli, o smlouvu budou bojovat i slovenský bek Milan Hruška z Trenčína a Roman Němeček z prvoligového Ústí nad Labem a útočník Roman Tománek z Banské Bystrice.

"Do přípravy jsme vzali také několik odchovanců a mladé kluky, kteří v minulé sezoně byli na hostování v první lize. Ti by se výkonnostně měli zase o něco posunout, uvidíme, jak se nám budou jevit v přípravě," řekl ČTK třinecký trenér Břetislav Kopřiva.

Vedle dvou klíčových hráčů Růžičky a Krajíčka opustili Třinec v létě i útočníci Vojtěch Polák s Markem Zagrapanem nebo brankář Tomáš Duba, který ale hostoval ve Zlíně. Markovi s Kopřivou v úvodu přípravy na ledě schází také zkušený útočník Ladislav Kohn, který má individuální plán a připojí se později a kvůli drobným zdravotním problémům i Václav Varaďa.

Současná podoba týmu obhájců titulu zatím pravděpodobně není konečná. Po odchodu nejproduktivnějšího hráče Růžičky se Třinec ohlíží po posile do útoku. Náhradou by mohl být Chovan, který ve Zvolenu vyhrál kanadské bodování svého celku s 13 góly a 33 přihrávkami, nebo testovaný Tománek, jenž v Banské Bystrici nastřílel 31 branek a na 21 přihrál.

"Určitě se příchodu nějakého kvalitního hráče nebráníme. Odešli nám dva výborní hráči Krajíček a Růžička, my tu díru v sestavě po nich nějak musíme zacelit. Ale pochopitelně by se muselo jednat o ověřeného a zkušeného hokejistu, kterého není potřeba zkoušet," uvedl Kopřiva.

Podle něj proto Třinec nebude spěchat ani se selekcí širokého kádru. K první redukci proto asi nedojde dříve než po turnaji v Trenčíně, který Oceláři absolvují v polovině srpna. "V prvních dvou týdnech bude zátěž velká, hráče nechceme přetížit, a proto budeme trénovat i hrát ve více lidech. Příští týden nás čeká kvalitní zápas s Petrohradem, na ten chceme dát dohromady silný tým. Ale jinak budou dostávat prostor i mladí a zkoušení hráči," dodal Kopřiva.

Reklama

Související témata: