Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic vyjeli na led se třemi posilami

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic se po suché přípravě přesunuli na ledovou plochu a v pondělí na prvním tréninku v ostravské ČEZ Aréně nechyběly ani tři letní posily, kterými jsou obránci Karol Sloboda s Tomášem Kudělkou a útočníkem Tomášem Káňou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost hokejistů Vítkovic

Článek

Trenér Mojmír Trličík bude tým pro obhajobu stříbrných medailí vybírat z 33 kandidátů: na led pod jeho dohledem dnes vyjeli tři gólmani, třináct obránců a sedmnáct útočníků. "Pozitivní je, že celé mužstvo je po několika týdnech přípravy na suchu zcela zdrávo, doléčili jsme všechna zranění," řekl dnes ČTK Trličík.

Ve vítkovickém kádru nedošlo k výrazným změnám. Ze stabilních hráčů odešli pouze útočníci Rudolf Huna (Lev Poprad) a Petr Vrána (Chabarovsk), do Mladé Boleslavi má namířeno Roman Tomas. Dosavadní ztráty mají vyvážit slovenský bek Sloboda z Karlových Varů a útočník Káňa, jenž se do Vítkovic vrací po několika sezonách v zámoří. Nejčerstvějším úlovkem se dnes stal perspektivní zadák Kudělka.

Trličík se stále nevzdává možnosti, že by tým posílil ještě zkušenější útočník. V kuloárech se mluví o návratu Juraje Štefanky, který minulou sezonu dohrál v Mladé Boleslavi.

"To jsou jen spekulace," namítl Trličík. "Ale po odchodu Vrány a Huny by se nám jeden zkušenější hráč hodil. Může se stát, že ještě někdo přijde. Třeba v průběhu srpna, jak tomu bylo vloni v případě Rudolfa Huny. Ale nic jistého to není," podotkl Trličík.

Širší kádr se podle něj bude formovat průběžně. "Máme dost zápasů a chceme v něm dát hodně prostoru hlavně mladým hráčům, aby ukázali, co v nich je, aby si vyzkoušeli, o čem je dospělý hokej. Žádný termín, do kdy bychom chtěli zúžit kádr, jsme si nedali. Bude se to dít tak nějak průběžně," dodal Trličík.

První přípravný zápas vicemistři absolvují příští týden v Olomouci. V rámci přípravy je čekají i turnaje v Popradu, Záhřebu nebo miniturné po Švýcarsku.

Program přípravných zápasů
2. srpna: 17:00 Olomouc - Vítkovice,
4. srpna: 17:00 Vítkovice - Francie "23",
5. srpna: 12:00 Vítkovice - Skalica,
9. srpna: 17:00 Vítkovice - Lev Poprad,
11. srpna: 17:00 Vítkovice - Acroni Jesenice,
16. srpna: 17:00 Vítkovice - Trenčín,
19. srpna: 16:00 Vítkovice - Graz 99ers (turnaj Tatranský pohár v Popradu),
20. srpna: 19:00 Lev Poprad - Vítkovice (turnaj Tatranský pohár v Popradu),
21. srpna: zápas o umístění (turnaj Tatranský pohár v Popradu),
24. srpna: 19:45 Davos - Vítkovice,
26. srpna: 19:45 Langnau Tigers - Vítkovice,
27. srpna: 17:45 Rapperswill - Jona Lakers - Vítkovice,
2. září: 20:00 Medveščak Záhřeb - Vítkovice (turnaj v Záhřebu),
3. září: 17:00 EHC München - Vítkovice (turnaj v Záhřebu),
4. září: 13:00 EV Zug - Vítkovice (turnaj v Záhřebu),
6. září: 17:00 Zlín - Vítkovice,
8. září: 17:00 Vítkovice - Zlín.

Reklama

Související témata: