Hlavní obsah

Boleslavští hokejisté začali přípravu i s hlavní posilou Výborným

S největší hvězdou Davidem Výborným zahájili přípravu na ledě extraligoví hokejisté Mladé Boleslavi. První seznamovací trénink absolvovali v neděli v podvečer, oficiálně ostrá příprava začala až dnes dopoledne. "Hráči nafasovali kompletní nové vybavení, které bylo v neděli potřeba vyzkoušet. Až na malé výjimky klukům všechno přišlo a už se na led hodně těšili," řekl hlavní trenér Vladimír Jeřábek.

Foto: HC Sparta Praha

David Výborný bude nově oblékat dres Mladé Boleslavi

Článek

V neděli boleslavští hokejisté strávili na ledě jen okolo čtyřiceti minut. Tvrdší tréninky přijdou na řadu už v průběhu tohoto týdne. "V pondělí, úterý a ve čtvrtek trénujeme dvoufázově na ledě. Ve středu a v pátek máme dopoledne trénink na ledě a poté regeneraci," popsal Jeřábek.

Mladá Boleslav během přestávky výrazně posilovala především útok. Vedení přivedlo mimo jiné Výborného ze Sparty a Jaroslava Balaštíka ze Zlína. Nejnovější posilou je slovenský útočník Roman Tomas, který už v klubu působil během sezony 2008/09. Místo něj do Vítkovic zamířil Juraj Štefanka.

"Chceme ještě jednoho hráče ze zámoří. Jedná se o útočníka, ale jeho příchod je zatím v jednání," prozradil sportovní manažer Milan Hnilička. "Pokud se nám ho povede angažovat, tým budeme mít kompletní," dodal trochu tajemně.

V průběhu týdne by se k týmu měla připojit i další zámořská posila, kanadský obránce Gord Baldwin, jehož příchod už byl potvrzen.

Účastník posledních čtyř baráží se na rozdíl od většiny extraligových klubů neúčastní žádného letního turnaje a první z deseti naplánovaných přípravných zápasů odehraje ve středu 3. srpna doma proti Plzni. Extraliga začne 16. září.

Program přípravných zápasů:
Středa 3. srpna: 12:00 Mladá Boleslav - Plzeň,
pátek 5. srpna: 11:00 Sparta - Mladá Boleslav,
úterý 9. srpna: 17:30 Mladá Boleslav - Litoměřice,
čtvrtek 11. srpna: 16:00 Hradec Králové - Mladá Boleslav,
čtvrtek 18. srpna: 17:30 Litvínov - Mladá Boleslav,
úterý 23. srpna: 17:30 Mladá Boleslav - Benátky nad Jizerou,
čtvrtek 25. srpna: 17:30 Kladno - Mladá Boleslav,
úterý 30. srpna: 18:00 Benátky nad Jizerou - Mladá Boleslav,
čtvrtek 1. září: 17:30 Mladá Boleslav - Litvínov,
čtvrtek 8. září: 17:30 Mladá Boleslav - Kladno.

Reklama

Související témata: