Hlavní obsah

Hokejisté Zlína začali po dovolené netradičně přípravu na suchu

Zlínští hokejisté začali po dovolené netradičně přípravu na novou sezonu další týdenní etapou na suchu. Na led se dostanou svěřenci trenéra Rostislava Vlacha až příští pondělí v Uherském Hradišti. O dva dny později už budou mít k dispozici i vlastní led v PSG Aréně. Před zahájením extraligy (16. září) sehrají deset přípravných utkání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Zlína

Článek

Jejich součástí bude i turnaj Rona Cup v Trenčíně, kde se utkají se slovenským mistrem Košicemi, Nitrou a Trenčínem. "Osm týdnů přípravy na ledě je dostačující čas. V loňské sezoně jsme byli na ledě déle a mužstvo působilo na začátku extraligy jako vyčichlé," řekl trenér Vlach, podle něhož měl devátý týden tréninku na ledě už negativní důsledek. "Ten se odrazil na neúspěšném vstupu do extraligy," doplnil kouč.

Dnešní první přípravu Zlínu pozměnilo deštivé počasí. Původně chtěl začít na fotbalovém hřišti v Mladcové. "Nakonec hokejisté zůstali na stadionu, kde trénovali ve čtyřech skupinách. Ke slovu přišla posilovna, spinning a hry," řekl ČTK jednatel klubu Patrik Kamas.

Na prvním tréninku chyběli Libor Kašík, Petr Zámorský a Petr Holík, kteří jsou na letním kempu reprezentace do 20 let. Kvarteto Oldřich Horák, Lukáš Finsterle, Jakub Šlahař a Zdeněk Okál se v tomto týdnu připravuje už na ledě s prvoligovou Olomoucí a k extraligovému týmu se připojí za týden.

To už by měl se Zlínem trénovat na zkoušku i sedmatřicetiletý obránce Radim Tesařík. "Ještě uvažujeme o získání jednoho obránce ze Slovenska. Ještě nejsou dotažena jednání, v hledáčku máme nadějného zadáka a také jednoho zkušeného hráče," dodal Kamas.

Program přípravných zápasů:
Čtvrtek 11. srpna: 16:00 Košice - Zlín (Rona Cup),
pátek 12. srpna: 16:00 Nitra - Zlín (Rona Cup),
sobota 13. srpna: 19:00 Trenčín - Zlín (Rona Cup),
středa 17. srpna: 18:00 Zlín - Karlovy Vary,
úterý 23. srpna: 18:00 Zlín - Skalica,
čtvrtek 25. srpna: 18:00 Zlín - Nitra,
úterý 30. srpna: 17:00 Třinec - Zlín,
čtvrtek 1. září: 17:30 Skalica - Zlín,
úterý 6. září: 17:00 Zlín - Vítkovice,
čtvrtek 8. září: 17:00 Vítkovice - Zlín.

Reklama

Související témata: