Hlavní obsah

Brankář s Chuckem Norrisem na masce se upsal Třinci na další tři roky

PRAHA

Zůstal, neodejde. Hokejový brankář Peter Hamerlík zakotví na další tři sezóny v Třinci, v dresu současného mistra extraligy. Tak zní podepsaná smlouva. Muž, kterého zdobí maska s legendárním Chuckem Norrisem, bude mít dále domovským stadiónem Werk arenu. „Byl jsem rád, že Třinec projevil o mé služby zájem. Jsem tady velice spokojený a nebyl velký důvod odcházet,“ přiznal slovenský reprezentant pro klubové stránky.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký brankář Peter Hamerlík s maskou, kterou zdobí podobizna Chucka Norrise.

Článek

Při mistrovských oslavách si užíval s fanoušky ve Werk areně, led byl za pár hodin k nepoznání. Musel snést návštěvu fanoušků, ale také příval tekutin. Nyní je už led čistý, začala příprava na nový ročník nejvyšší soutěže.

Hamerlík skončil v minulé sezóně po základní části s průměrem 92,88 procent na utkání. Byl třetím nejlepším. Podobných hodnot dosáhl i v play-off. I proto došlo k rychlé dohodě o dalším kontraktu. Teď už ale účastník mistrovství světa na Slovensku myslí na ročník 2011/2012.

„Připravoval jsem se individuálně v Bratislavě. Mám na Slovensku svého kondičního trenéra. Příprava trvala zhruba pět a půl týdne. Je to poněkud jiný režim než tady v Třinci, kde se trénuje ve větší partě. Řekl bych, že individuální tréninkový plán je o něco náročnější. Člověk se nemůže nikde zašívat (smích). Hodně běhání, posilovna, výběhy do schodů. Z velké části atletická příprava,“ popsal devětadvacetiletý gólman své minulé týdny.

Brankář Třince Peter Hamerlík se raduje z tiulu. foto: ČTK/Jaroslav Ožana

Jediné, co ho zatím trápí, je výstroj. Mistrovská sice drží, ale další je už na cestě. „Výstroj by ještě nějaký čas vydržela, ale nová je objednaná. Bude záležet, kdy přesně dorazí. Minulý rok mi třeba poslali betony teprve čtyři dny před startem ligy, což byl trochu problém,“ přiznal rodák ze slovenské Myjavy, který nemá strach, že by neměl pro následující měsíce motivaci.

„Ta je vždy obrovská. Nikdy nemohu být stoprocentně spokojený se svým výkonem. Loni se nám povedl hezký úspěch, což je velký závazek i pro příští rok. Snažím se nepřipouštět si nějaký přehnaný tlak.“

Poznávacím znamením třineckého gólmana byla v minulém ročníku maska, kterou zdobil obrázek bojovníka Chucka Norrise. „Helmu s Chuckem si nechám, ale bude i jiná maska. Grafický návrh už existuje a věřím, že se do začátku ligy podaří realizovat, ale nechci zatím říkat detaily. Nebudu přece prozrazovat výrobní tajemství,“ usmál se úřadující mistr.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín