Hlavní obsah

Kotník drží, hlásí uzdravený liberecký bek Výtisk

Zatímco většina hokejistů si „odpočinula“ od ledové plochy po skončení minulého ročníku extraligy jen několik měsíců, liberecký obránce Jan Výtisk měl v tomto ohledu „nežádoucí“ půlroční pauzu. A to kvůli zranění. Nyní je však v pořádku a s nadějemi vzhlíží k nové extraligové sezóně.

Foto: Josef Pešout, Právo

Liberecký obránce Jan Výtisk

Článek

Vzpomenete si, kdy pro vás nedobrovolně skončil loňský ročník nejvyšší soutěže?

Na to se nedá zapomenout. Bylo to už v půlce ledna při jednom z řady extraligových zápasů. Konkrétně s Karlovými Vary. Těžce jsem se zranil a musel jsem na operaci kotníku. Následovalo dlouhé léčení. Kotník naštěstí drží, noha nebolí a jsem rád, že mohu být znovu s týmem na ledě.

Trénujete už od 18. července. Nepřišel ten začátek příliš brzy?

Myslím, že ne. A docela nám přeje z hokejového hlediska i počasí. Nejsou žádná vedra, takže si ani na případné vysoké teploty nemůžeme stěžovat. Čas v přípravě ubíhá rychle a už ve čtvrtek hrajeme první přátelák v Litvínově.

Liberec startuje před sezónou i na mezinárodním poli. Jak se chystáte na European Trophy?

To bude zajímavá soutěž. Popereme se s tím. Nad spekulacemi, kdo bude favoritem, nepřemýšlím.

Máte nějaké zkušenosti z podobných klání na evropské klubové úrovni?

Ani ne. Když jsem byl ve Vítkovicích, ve Spartě, v Plzni, nebo v Třinci, tak jsme žádné takové turnaje nehráli. Bude to pro mě premiéra, i když jsem nedávno oslavil třicáté narozeniny a patřím už spíš ke starším hráčům v naší lize.

Sledujete dění v ostatních extraligových týmech?

Všiml jsem si podle informací v médiích, že dochází k hráčskému pohybu. Špičkoví hráči z předních českých klubů míří do Ruska, pár kluků “sebral“ i HC Lev Poprad. Ale nemá cenu v červenci odhadovat, jak na tom budou mužstva po přípravě nebo v průběhu sezóny. Přesto se mi zdá, že extraliga může být hodně vyrovnaná jako loni.

Reklama

Související témata: