Hlavní obsah

Věk si nepřipouštím, tvrdí litvínovský veterán Skuhrovec

LITVÍNOV

Sedmatřicetiletý obránce Radim Skuhrovec je při současné absenci Martina Ručinského, zotavujícího se po zranění, nejstarším hráčem v kádru hokejistů Litvínova. „Věk si nepřipouštím a věřím, že týmu ještě mohu pomoci,“ řekl Skuhrovec pro Sport.cz po prvním přípravném zápase, v němž Litvínov prohrál na domácím ledě s Libercem 4:5.

Článek

Skuhrovec se prezentoval i gólem, ale především litoval nepovedeného vstupu mužstva do zápasu. „Při prvním i druhém střídání jsme inkasovali a rázem to bylo 0:2. Liberec byl živější a dlouho nám trvalo, než jsme se dostali do hry. Určitě jsme soupeře nepodcenili. Postupně jsme se zvedli a pak jsme dokonce vyrovnali na 4:4. Škoda pátého inkasovaného gólu ke konci utkání,“ ohlížel se zkušený bek.

Roli veterána Skuhrovec bere s nadhledem. „Pravdou je, že ta poslední léta rychle utíkají a najednou jsem na soupisce jako matador poté, co loni skončili Jirka Šlégr a Robert Reichel. Každý je starý tak, jak se cítí. Jsem v týmu od toho, abych usměrnil mladé kluky, pokud to budou potřebovat. A ještě chci být platný i při vlastní hře na ledě. Ale to je úloha i pro další starší kluky. Tím mám na mysli Kroupu, Černoška, Jenáčka i gólmana Fraňka, kterým je šestatřicet nebo pětatřicet a pořád si udržují výkonnost,“ vykládal.

Příští čtvrtek hraje Litvínov s Kladnem a pak odjíždí na turné do Švýcarska. „Bude to vybočení z běžného programu, protože doma se potkáváme většinou s pořád stejnými soupeři. A švýcarské celky, na které narazíme, mají svou kvalitu. Možná, že nám tyhle prověrky trochu nahradí turnaj European Trophy, v němž na rozdíl od dalších českých týmů nestartujeme,“ líčil Skuhrovec.

Jak do týmu zapadají nové posily? „S Martinem Frolíkem jsem se už potkal před časem v dresu Kladna. Kluci ze Slovenska Hujsa a Brejčák cítí šanci zahrát si českou extraligu. Ale teď to není o tom, jestli dají góly nebo ne. Hlavní je, aby byli ve formě v extraligové sezóně. Nejsme supertýmem a pro nás je důležitý každý hráč, který mezi nás přijde a chce bojovat za litvínovské barvy. Někdy je lepší mít vyrovnaný kádr, než spoléhat na pár hvězd,“ uvažoval bek.

Reklama

Související témata: