Hlavní obsah

Brankář Hovi neměl doma ve Finsku na odpočinek čas

Čestmír FolkPrávo

Postěžoval si, že toho během tří týdnů dovolené stihl doma ve Finsku na začátku prázdnin hrozně málo. Přesto gólman hokejistů Komety Sasu Hovi prozradil, že se i ve svém volnu občas postavil do branky a krátce si zatrénoval.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Finský brankář ve službách Komety Brno Sasu Hovi

Článek

„Sezóna pro nás v Brně totiž začíná velice zostra. Chtěl jsem být tudíž na přípravu pod novým koučem Venerou co nejlépe připravený. Párkrát jsem si proto nazul brusle už během dovolené a vyhledal led. Hlavně jsem ale běhal od kamaráda ke kamarádovi a s manželkou jsme jezdili pochlubit se příbuzným, jak nám rostou děti. Na odpočinek jsem neměl ve Finsku o dovolené skoro vůbec čas,“ usmíval se osmadvacetiletý Hovi, který v Kometě načne už třetí sezónu.

Květen, kdy jeho krajané slavili na šampionátu v Bratislavě titul mistrů světa, trávil ještě v Česku. „To, co na Slovensku dokázali, byla pro celé Finsko obrovská věc. Měli jsme vynikající mančaft, pamatuji si, že proti spoustě kluků jsem ještě ve finské lize často nastupoval. Podle mého názoru triumfovali Finové naprosto zaslouženě. Byli jsme prostě nejlepší,“ je přesvědčen Hovi.

Na jedno utkání finského celku se byl v Bratislavě, kde také v minulosti působil, podívat přímo z hlediště. Finále se Švédy pak sledoval u televize v Brně v restauraci. „Cestou do mého brněnského bytu jsem si v euforii pořádně zakřičel. Přestože kolem projížděli policajti, nechali mě být. Asi proto, že finštině nerozuměli,“ culil se.

Teď už je Hovi natěšený na pondělní přípravný duel Komety s ruským Petrohradem a hlavně na následná střetnutí v European Trophy, v níž brněnský celek narazí mj. na finský Jokerit či švédské týmy Linköpingu a HV 71. „Pro mě to budou hodně prestižní zápasy. A pro celé mužstvo skvělá příprava na nový extraligový ročník, v němž už musíme určitě prorazit do play off,“ dušuje se Hovi.

Uvědomuje si, že nároční brněnští fanoušci budou již nyní žádat solidní výsledky. „Nic samozřejmě nevypustíme, avšak zaručit jim je pochopitelně nemohu. Vždyť příprava na ledě teprve začíná. Diváci ale určitě pochopí, že období, v němž bychom měli být v optimální formě, přijde až o řadu měsíců později,“ doufá Hovi ve shovívavost příznivců Komety.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice