Hlavní obsah

Zlín zahájil přípravu na ledě, zatím v Uherském Hradišti

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

O týden později než ostatní extraligové týmy zahájili dnes přípravu na ledě i hokejisté Zlína. Za prvním tréninkem ale museli svěřenci trenéra Rostislava Vlacha vyjet do Uherského Hradiště, v domácím prostředí budou mít totiž k dispozici ledovou plochu až od středečního večera.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Zlína

Článek

Do přípravy se zapojil i sedmatřicetiletý obránce Radim Tesařík, který si chce vybojovat místo v extraligovém kádru. Na prvním tréninku chyběli pouze juniorský obránce Tomáš Valenta a útočník Tomáš Fořt, kteří jsou na kempu reprezentační devatenáctky.

K týmu se už připojili Oldřich Horák, Lukáš Finsterle, Jakub Šlahař a Zdeněk Okál, kteří se minulý týden připravovali na ledě s prvoligovou Olomoucí.

První přípravné utkání sehrají hokejisté Zlína příští středu 11. srpna na Rona Cupu v Trenčíně, kde změří síly i se slovenským mistrem z Košic. Dalšími soupeři Zlína v tomto turnaji budou Nitra a domácí Trenčín.

Kouče Vlacha pozdější nástup k přípravě na ledě nezneklidňuje. Do zahájení extraligy chybí ještě téměř sedm týdnů. "Máme dostatek času. Loni byla naše příprava na ledě delší a mužstvo působilo na začátku extraligy jako vyčichlé. Osmý týden přípravy na ledě měl už negativní důsledek a odrazil se na neúspěšném vstupu do soutěže," uvedl na klubových stránkách Vlach.

Reklama

Související témata: