Hlavní obsah

Slovenský útočník Tománek bude hrát za Mladou Boleslav

MLADÁ BOLESLAV

Slovenský hokejový útočník Roman Tománek se stal novou posilou Mladé Boleslavi. Pětadvacetiletý nejlepší střelec uplynulého ročníku slovenské extraligy v dresu Banské Bystrice byl v minulých dnech na zkoušce v mistrovském Třinci, ale smlouvu nezískal. S Bruslařským klubem uzavřel Tománek podle oficiálních stránek klubu roční kontrakt.

Článek

"Sledoval jsem situaci kolem něj a byl jsem v kontaktu s jeho agentem," řekl sportovní manažer Milan Hnilička. "Samozřejmě si od něho slibujeme především góly," doplnil na adresu útočníka, který si ve 48 zápasech základní části uplynulého ročníku připsal 47 bodů za 29 gólů a 18 asistencí. Ve 14 duelech play-off přidal dvě branky a tři přihrávky.

V Banské Bystrici působil Tománek v uplynulých třech sezónách a nastřílel za tu dobu celkem 74 gólů. Předtím hájil rok barvy Žiliny a v letech 2004 až 2006 působil v zámořské juniorské WHL v celcích Calgary Hitmen a Seattle Thunderbirds. V roce 2004 jej draftoval ve čtvrtém kole Phoenix.

Tománek by měl být poslední posilou posledního týmu minulé sezóny extraligy, který potřetí za sebou uhájil účast v nejvyšší soutěži až v baráži. Tým v přípravě doplní už jen Kanaďan Gord Baldwin. "Přiletět by měl v úterý, pak už budeme kompletní. Komplikace máme jen se zraněním Demela, ale nikoho dalšího už neočekáváme," dodal Hnilička.

Reklama

Související témata:
  3 : 2 Třinec - Pardubice 3 : 2 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice