Hlavní obsah

Petrohrad porazil mistrovský Třinec jediným gólem Průchy

Přípravnou bitvu hokejistů Petrohradu s Třincem ve středu v Přerově rozhodl jediný gól českého legionáře Petra Průchy, díky němuž ruský celek vedený trenérem Milošem Říhou porazil českého mistra 1:0. Velkým dílem k vítězství Rusů přispěl i brankář Martin Štěpánek, na němž si Oceláři v několika šancích vylámali zuby.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Český kouč ruského celku SKA Petrohrad Miloš Říha diriguje střídačku při přípravném utkání na ledě Hradce Králové.

Článek

Atraktivní měření sil vyprodalo přerovský stadión, tři tisíce diváků se však nedočkaly ani jedné trefy úřadujících českých šampionů. Říhův výběr, který proti pondělnímu utkání v Brně nastoupil s kompletní plejádou svých hvězd včetně Arťuchina, Thoresena, Afinogenova, Weinhandla či Višněvského, toho soupeři moc nedovolil.

Otáčet se od začátku musel spíše Hamerlík v třinecké brance, který v páté minutě zmařil Arťuchinův únik v oslabení. Rozhodnutí přinesla už 17. minuta, když přesilovkovou spolupráci s Afinogenovem zakončil Průcha.

Třinec měl nejblíže k vyrovnání v závěru, Štěpánek však vyřešil několik závarů před svou brankou, kde na něj několikrát dorážel hlavně Polanský. Oceláři pak nevyužili ani krátkou přesilovku pět na tři.

Přípravné hokejové utkání v Přerově
SKA Petrohrad - Oceláři Třinec 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka: 17. Průcha.

Reklama

Související témata: