Hlavní obsah

Bonk: Třinec je pořád silný, budeme zase vyhrávat. Chceme být mistry

Hokejoví mistři z Třince přišli v létě o dvě výrazné opory, Růžičku a Krajíčka, a žádnou velkou posilu nezískali. Kapitán týmu Radek Bonk přesto slibuje, že Oceláři budou znovu vyhrávat a chtějí titul obhájit. "Naše mužstvo je pořád silné a bude vyhrávat zase. V kabině je cítit, že všichni chtějí být mistry znovu, že si věří. A tak to má být," říká Bonk v rozhovoru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán hokejistů Třince Radek Bonk

Článek

 Lze vůbec nahradit takové hvězdy, jakými v české extralize byli střelecký fantom Růžička a zkušenostmi z NHL vyzbrojený obránce Krajíček?

Růžička s Krajíčkem měli super sezónu a právem si vysloužili kontrakty v ruské KHL. Uvolnili místa a to je skvělá příležitost pro jiné hráče, aby o ně soutěžili a dokázali, co v nich je. Máme dost mladých kluků se silným hokejovým potenciálem. Vezměte si například útočníky Hrňu a Orsavu. Byli velmi dobří a letos se od nich čeká ještě významnější role v týmu. Právě jeden z nich by mohl střelecky nahradit Růžičku.

Růžička byl střelec k pohledání. V první lajně jste mu připravovali šance a on je proměňoval. Když je ale jeho nástupce bude spalovat, tým to může rozhodit.

Žádné rozhození se konat nebude. Šance spaluji já, spalují je spoluhráči, výčitek se nikdo bát nemusí.

Ve středu jste hráli v Přerově proti Petrohradu a vaše obávaná ofenzíva neuspěla, brankáře Štěpánka jste nepřekonali ani jednou. Není to přece jenom signál, že góly budete střílet hůře než v minulé sezóně?

Ale kdepak. První přípravný zápas v sezóně nemůže být přece měřítkem, jak ji odehrajeme. Soupeř byl velice silný a je dobře, že jsme si s ním mohli zahrát. Pro něj to bylo už třetí utkání, byl sehranější, uvolněnější.

Je jisté, že v extralize nyní budete pod silnějším tlakem, než jste byli v předešlém ročníku. Zvládnete jej?

Já věřím, že ano. Je logické, že fanoušci i vedení klubu budou po nás chtít více. Důležitá bude chuť do hokeje a je dobře, že už ji v kabině vidím. Přišli jsme na první trénink a před kabinou stál naleštěný mistrovský pohár. Každému hned bylo jasné, oč v nové sezóně půjde.

Troufáte si obhájit titul i bez posil?

Moje odpověď je tato: titul pro Třinec nevyhráli Růžička s Krajíčkem, ale vyhrálo jej naše mužstvo. Je pořád silné a bude vyhrávat zase. V jeho kabině je dneska cítit, že všichni chtějí být mistry znovu, že si věří. A tak to má být.

Vy máte v Třinci povoleno fyzicky se připravit na sezónu individuálně, jak je tomu zvykem v NHL. Máte na svoji přípravu mustr, jehož se rok co rok držíte?

Několik let jsem se držel osvědčeného plánu, ale letos jsem vsadil na nový způsob přípravy. V Nashvillu, kde jsme s manželkou a našimi čtyřmi dětmi byli dva měsíce na prázdninách, jsem si najal osobního trenéra. Už loni jsem s ním poslední týden přípravy spolupracoval a práce se mi líbila. Je to chlapík, který připravuje hokejisty NHL, má zkušenosti, ovládá a používá nejmodernější metody. S jeho přípravou jsem velice spokojený.

Co bylo jiné než dříve?

Devadesát procent cviků jsem neznal, byly nové. Dneska se už nedělá bench a dřepy s činkou, používají se nové stroje. Bylo to pestré a bavilo mě to.

Oslavoval jste v Nashvillu s rodinou své americké manželky titul Třince?

Ne, žádné oslavy se nekonaly, nejeli jsme tam slavit, ale odpočinout si. Přivezli jsme známým akorát pár fotek a to bylo všecko. Myslím, že náš poslední finálový zápas s Vítkovicemi sledovali na internetu a potom tam i viděli, jak se v Třinci slavilo.

Reklama

Související témata: