Hlavní obsah

Jméno Jágr přivábilo Kanaďana do Kladna. Milovník steaků odmítl zámoří

PRAHA

Mohl jít i jinam, nešel. Zabalil si a vydal se na dvanáctihodinovou cestu, nevěděl pořádně, kam letí. Důvod? Faktor Jaromír Jágr zafungoval a Kladno má novou zámořskou posilu. Kanadský obránce Jason Lepine od neděle trénuje v Česku. V pátek poprvé poznal evropské ovzduší, nikdy starý kontinent nenavštívil, teď produktivní bek dostane šanci si zahrát nejvyšší soutěž. Skok z ECHL do extraligy.

Foto: www.toledowalleye.com

Jason Lepine, nová posila Kladna do obrany

Článek

„Zatím bydlí u nás v domě, v nejbližších dnech se přestěhuje do penzionu v Kladně. Musíme zařídit ještě spoustu věcí a ukázat mu město. Přece jenom pro něj není jednoduché vše nové zažít během pár dnů,“ řekl v neděli pro klubový web sportovní sekretář Martin Vejvoda.

Lepine v uplynulé sezóně nižší zámořské soutěže ECHL nasbíral v 67 zápasech 46 bodů (10+36), což na obránce představuje vizitku, která stojí k zaznamenání. Navíc jeho zisk bodů byl mezi obránci nejlepší. Tyto body získal ve dvou týmech - Bakerfield Condors a Toledo Walleye.

Po takovém představení mohl zůstat v zámoří a jít hrát kvalitnější soutěž, ale z druhého konce světa zaznělo jméno Jaromíra Jágra. „Jeho agent dal na toto jméno a Kanaďana zlákalo Kladno,“ vysvětlil Vejvoda.

Má rád steak, golf a show Dva a půl chlapa 

Šestadvacetiletý Lepine sice přiletěl do Prahy v pátek, ale v neděli dopoledne absolvoval už dva tréninky, stejně jako český reprezentant Tomáš Plekanec, který se za pár týdnů vydá opačným směrem, do NHL.

„Zatím je vše v pohodě, rozkoukávám se, je tu pro mě vše nové,“ zhodnotil první hodiny v Česku 185 centimetrů vysoký Kanaďan, který by měl zvýšit na Kladně produktivitu. „Musím hodně trénovat, abych co nejdříve zapadl a byl připraven nastoupit třeba už proti Ufě,“ dodal Lepine, který nemá rád hlasité lidi, jeho oblíbeným jídlem je steak, v televizi rád sleduje show Dva a půl chlapa a pokud může, užívá si golf.

Kladno se v pondělí večer od 17:30 utká s Ufou, cena vstupenky je 30 korun.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec