Hlavní obsah

Brankář Falter uspěl na zkoušce ve Spartě, bude dvojka týmu

PRAHA

Hokejový brankář Martin Falter uspěl na zkoušce ve Spartě a podepsal s pražským klubem roční smlouvu. Sedmadvacetiletý gólman bude v týmu působit jako dvojka za Tomášem Pöpperlem. Sparta o tom informovala v oficiální tiskové zprávě.

Foto: Petr Horník, Právo

Brankář Martin Falter získal angažmá ve Spartě.

Článek

Sparta se rozhodla Faltra, jenž naposledy působil na Kladně, angažovat i proto, že junior Vojtěch Sedláček, který měl být původně dvojkou, bude chytat v prvoligovém Písku.

"Sedláček se v přípravě ukázal ve velmi dobrém světle, ale nechtěli jsme jej dostat do situace, aby ve Spartě plnil pouze roli dvojky bez zápasového zatížení," uvedl sportovní manažer a trenér Josef Jandač.

Součástí dohody o Sedláčkově angažmá v první lize je i skutečnost, že bude v Písku i pravidelně trénovat. "Proto jsme na postu brankáře ještě potřebovali tým doplnit," řekl nový kouč Sparty. Podobně jako Sedláčka Pražané uvolnili i dalšího mladého talentovaného gólmana Marka Novotného do Jihlavy.

Falter, který v minulosti působil ve Vítkovicích, Košicích, Liptovském Mikuláši, Skalici nebo Nižném Novgorodu, v předchozí sezoně odchytal za Kladno 33 zápasů s průměrem 3,20 inkasovaného gólu na utkání a úspěšností 90,54 procenta.

"Je to veliká šance, v sezoně se může stát cokoliv. Jdu do toho s tím být co nejplatnější pro mužstvo, odchytat co nejvíce zápasů. Abychom na konci byli všichni spokojeni s hrou a také aby fanoušci byli spokojeni s naším umístěním," řekl Falter.

Reklama

Související témata: