Hlavní obsah

Do hokejové extraligy vstoupí noví bojovníci. Jágr vyšle do boje Rytíře z Kladna

KLADNO

Předem avizované se stalo v úterý oficiálním. Sázkařský gigant se spojil s hokejovým týmem, kterému velí nejslavnější český hokejista Jaromír Jágr. Kladenský klub získal generálního partnera, tím se stala společnost Sazka, kontrakt je dohodnut na tři roky za přibližně deset miliónů na sezónu. Nově mužstvo ponese název Rytíři Kladno. S tímto vstoupí do bojů o play-off šestinásobný mistr republiky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaromír Jágr s novým logem Kladna v pozadí

Článek

"Je až neuvěřitelné, kolik se tady sešlo lidí, když Kladno bylo v posledních letech skoro nejhorší v lize, jsem zvědav, kolik vás tady bude, až vyhrajeme na konci sezóny titul," smál se při představování nového názvu klubu Jágr.

Žádná Sazka Kladno, které se nabízelo. Do nového ročníku hokejové extraligy vstoupí kladenští hokejisté s novým generálním sponzorem, ale také s novým a překvapivým názvem. A to dosti bojovným. V prvním kole se proti Kometě Brno postaví Rytíři Kladno, Vagnerplast je minulostí.

"Chtěl bych poděkovat otci, který dělal maximum pro to, aby dokázal udržet nejen profesionální, ale i mládežnický hokej na Kladně, a dal nám šanci, abychom v této tradici pokračovali," pověděl také Jágr.

Logo Rytířů Kladno

"Nový název a logo otevírá novou kapitolu úspěšného hokeje v Kladně. Rytíř je statečný, čestný, nevzdává se, vždy hraje fair-play," vysvětlil Jágr, proč Rytíři.

Jágr věří, že jde o historický okamžik 

„Rytíři Kladno jsou všichni ti, co mají statečnost, čest a víru v srdci. Nevzdávají se a neustupují, respekt si chtějí zasloužit,“ zní část sloganu, se kterým tým s šéfem Jágrem vkročí do ročníku 2011/2012.

Sazka pošle na Kladno milióny, Jágr se na oplátku stane její tváří. Spojení, které má smysl. Sazka po kotrmelcích posledních měsíců potřebuje zlepšit svoji image, důvěryhodnost. S usměvavou tváří Jágra nemůže sáhnout vedle a šéf kladenského hokeje má zase o starost méně, získal hlavního partnera pro klub.

„Věřím, že je tato dohoda historická,“ řekl Jágr. "Sazka jako svoji tvář pro budoucnost zvolila Jaromíra Jágra, Jágr rovná se Kladno, pro nás to bylo logické řešení," připojil svůj pohled insolvenční správce loterijní společnosti Sazka Josef Cupka.

Minulým hlavním partnerem kladenského klubu byla společnost Vagnerplast, ta investovala v minulém ročníku nejvyšší soutěže do Kladna přibližně deset miliónů korun. Rozpočet klubu se pohyboval okolo částky osmdesáti miliónů, což je částka, která je v porovnání s ostatními kluby ve druhé polovině.

„Není moc dobré určovat nějaký limit, který lze překročit. Někdy se musí rozpočet navýšit, náš bude v určitých mezích, pokud bychom mohli výrazně zasáhnout do play-off, tak by se dal a měl navyšovat,“ řekl Jágr k výši financí Kladna.

Reklama

Související témata: