Hlavní obsah

Do dvou let Jágr skončí putování po světě. Pak se vrátí do Kladna a chce titul

HORNÍ BEZDĚKOV

Maximálně dva roky a jeho putování hokejovým světem skončí. Jaromír Jágr se vrátí na stadión, kde vyrostl. Takový je aspoň jeho plán. Poté se stane jedním z kladenských Rytířů v české extralize. Většinu kariéry strávil v Americe, pobyl i čtyři sezóny v Rusku, ale doma je na Kladně. Tam chce pomoci vyhrát sedmý titul, na který město slečny Poldi čeká od roku 1980.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaromír Jágr představuje nový dres a logo kladenského hokejového klubu.

Článek

„Jedině kdyby se mi něco vážného stalo a nemohl jsem pokračovat v hokeji, tak bych na Kladně nehrál. Věřím, že do roka nebo do dvou budu na Kladně a doufám, že pomůžu konečně Kladno po dlouhé době dovést k titulu,“ přeje si devětatřicetiletý útočník, který je většinovým vlastníkem klubu. Ten převzal od svého otce.

„Všichni, kteří mě znají, vědí, že jsem hrozně moc línej a tyto věci nerad dělám, takže se dá říct, že jediný důvod, proč je dělám, je Kladno,“ usmívá se Jágr, který přes léto s kladenskými hráči trénoval, ale také je sledoval z hlediště a poznal, proč každý fanoušek hokeji rozumí.

Jaromír Jágr představuje spolu s modelkami nové dresy hokejistů Kladna.foto: Právo/Milan Malíček

"Sedět na tribuně a sledovat hokejové zápasy ze shora je daleko jednodušší, než je hrát. Chápu všechny fanoušky, kteří rádi radí a křičí na hráče, jak to mají dělat. Zjistil jsem, že dělám úplně to samý. Na ledě je to daleko těžší.“

Z Ameriky chce při zápasech trenérům posílat postřehy 

Za dva týdny Jágr odletí do Ameriky, kde po třech letech bude opět hrát NHL, tentokráte za Letce z Philadelphie. I přesto Kladno bude pod jeho bedlivým okem. A to i během samotných zápasů, které chce sledovat přes internet a případně hned sdělovat postřehy trenérům. „Je to v plánu, ale nemůžu říct, jakým způsobem to bude fungovat, protože budu dost vytížený svým hokejem. Pokud bude šance, rád bych se díval na zápasy naživo, pokud nebude, rád bych je viděl ze záznamu,“ neskrývá zaujetí hokejista Philadelphie, ale také kladenský šéf.

„Pokud by to šlo, rád bych postřehy posílal. Všichni hráči na Kladně by měli dostat férovou šanci se o místo poprat a ukázat všem kladenským kritikům, že hokej hrát umíme a dokážeme se poprat o play-off. A možná postoupit i výš,“ nestojí při zdi Jágr.

Zatím ani nemá důvod. Přípravné zápasy Rytíři vyhrávají. „Musím říct, že jsem nadšený i z přístupu hráčů na tréninku,“ dodává spokojený Jágr, který touží vybojovat pro Kladno sedmý titul. Ten poslední je už totiž z roku 1980!

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice