Hlavní obsah

Zlín na úvod extraligy vyhrál na ledě Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV

První extraligové body v nové hokejové sezoně si připsali hokejisté Zlína, kteří zvítězili v zápase 2. kola na ledě Mladé Boleslavi 4:3. Nové posile Středočechů Jaroslavu Balaštíkovi se tak utkání proti svému bývalému klubu příliš nevydařil. Gólem se na výhře Beranů podílel i kapitán Petr Čajánek, který se do extraligy vrátil po šesti letech.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Zlína Bedřich Köhler (vpravo) v objetí s Radimem Tesaříkem

Článek
Fotogalerie

Úvodní gól v nové sezoně vstřelil ve třetí minutě při svém prvním střídání Honejsek, když do poloprázdné branky zakončil povedenou kombinaci Čecha se Sýkorou a stylově tak oslavil svou extraligovou premiéru.

Zlínští po povedeném úvodu polevili a přišly šance domácích. Vyrovnat mohl Plodek i každý člen nového elitního útoku Tomas - Výborný - Balaštík, ale povedlo se to až v 17. minutě Vrbatovi. Ten byl dostatečně důrazný po buly v útočném pásmu a za šest vteřin dokázal využít přesilovku.

Druhá třetina začala mnohem poklidněji. O to nečekanější byly dva rychlé góly Zlína těsně po polovině zápasu. Nejprve využil vůbec první zlínskou přesilovku Čajánek a za dalších 51 vteřin upravil na 3:1 pro hosty Kubiš.

Mladá Boleslav se brzy oklepala a kontaktní gól zařídil Bahenský, k němuž se na pravý kruh vrátil kotouč po první střele. Na druhý pokus už zamířil do branky. Dvě minuty před koncem druhé třetiny přerušilo hru ošetření zlínského obránce Matějíčka, kterého do zubů zasáhl kotouč a ledová plocha následně musela být očištěna od krve. Skóre 2:3 už se nezměnilo.

Na začátku třetí dvacetiminutovky hráli domácí už sedmou přesilovku, ale k vyrovnání to nevedlo a vzápětí vrátil hostům dvoubrankový náskok Köhler. Gólu předcházela nepovedená rozehrávka domácího gólmana Hübla, po níž na modré zachytil puk asistující Leška. Místo očekávaného náporu Mladé Boleslavi přišly dvě přesilovky hostů, ale po nich Středočeši přece jen snížili na 3:4. Z mezikruží napálil kotouč do branky Čutta. V závěrečném tlaku domácích mohl vyrovnat Bahenský, ale zblízka netrefil branku a Zlín už si první výhru pohlídal.

BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. D. Vrbata (Plodek), 35. Bahenský (Mikulík), 54. Čutta (D. Výborný) - 3. Honejsek (F. Čech, T. Sýkora), 31. Čajánek (Důras, Veselý), 32. Kubiš (Roman Vlach, Zámorský), 44. Köhler (Leška). Rozhodčí: Homola, Fraňo - Bejček, Charvát. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. Diváci: 3520.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Čutta, Marušák, Žabka, Chaloupka, Jindra, Rýgl, Dudáš, Baldwin - Balaštík, Výborný, Tomas - Bahenský, Hrdel, Mikulík - Pabiška, D. Vrbata, Indra - Loskot, Plodek, Tománek. Trenéři: Vladimír Jeřábek a Vladislav Hiadlovský.
Zlín: Sedláček - Galvas, Hamrlík, Linhart, Matějíček, Zámorský, Lučka, Řezníček, Tesařík - Veselý, Čajánek, Důras - Köhler, Leška, Holík - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Josef Turek.

Reklama

Související témata: