Hlavní obsah

Třinecký mistr na úvod sezony doma klopýtl, Kometě podlehl 1:3

TŘINEC

Hokejovým mistrů z Třince první zápas nové sezony zhořkl, doma podlehli Brnu 1:3. Napínavý zápas rozhodl čtyři minuty před koncem Hynek Zohorna, který svůj extraligový debut okořenil vítěznou brankou. Druhým hrdinou Komety byl gólman Sasu Hovi. Obhájci titulu měli takřka celé utkání velký tlak i spoustu šancí, ale právě finský gólman řadu šancí chytil.

Článek

Tak rychlý a svižný zápas se na úvod sezony snad ani nečekal. Mistr do něj vstoupil velkým tlakem, ale spoustou střel jen rozchytal gólmana Hoviho. Kometa se poprvé nadechla v páté minutě, obléhání čtvrté formace přineslo nejprve Koreisův projektil do tyče a záhy i jeho úspěšný reparát.

Vedení Brna mohlo mít jepičí život. Ihned po buly měli vyrovnání na hokejkách McGregor a Bonk, ale Hovi znovu ukázal, že Oceláři s ním dnes budou mít těžké pořízení. Domácí nehráli vůbec zle, měli pohyb, tlak i šance, ale střeleckou smůlu neprotrhli ani v 75 sekund trvající přesilovce pět na tři.

Obdobný průběh měla i druhá třetina; Třinec tlačil, ale pálil příležitosti. Pokus Adamského poskakoval před brankovou čarou, Hovi zlikvidoval samostatný výpad Orsavy. Až dvě minuty před koncem druhé třetiny si našel cestu do brněnské sítě Lojkův ledabyle nahozený kotouč, který pravděpodobně těsně před gólmanem ještě změnil směr po slabé teči.

Mistr šel vytrvale za obratem. I díky krátké přesilovce proti třem dosáhl jeho nápor na začátku třetí části obrovské intenzity, ale Hovi byl jako magnet a přitáhl všechny nebezpečné rány. Sedm minut před koncem se však zaskvěl i třinecký Hamerlík - po sólu Pospíšila zmařil gólovou ránu Hrušky.

Převaha Ocelářů v závěru ustala a hosté toho využili k překvapivému úderu. Po odraženém puku od zadního mantinelu se k dorážce dostal Zohorna a hned první extraligový start ozdobil gólem. Než se mistr otřepal, ujel po pravém křídle extřinecký Pospíšil a zpečetil vítězství Komety.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 38. Lojek (Kohn) - 6. Koreis (H. Zohorna, Jankovič), 56. H. Zohorna (Jankovič, Zohorna), 57. Pospíšil (Podkonický). Rozhodčí: Hradil, Trombík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:10. Bez využití. Diváci: 4481.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Cartelli, Seman, Lojek, Hudec, Pavlík, Richter - D. Květoň, Bonk, McGregor - Kohn, Peterek, Orsava - Hrňa, Polanský, Adamský - Havel, Hampl, Chovan. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Brno: Hovi - Švrček, Žižka, Kempný, Bičánek, Valach, Malec - Pospíšil, R. Hruška, Podkonický - Erat, Čermák, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Holec, Dlouhý - H. Zohorna, Koreis, Jankovič. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec