Hlavní obsah

Pardubice na úvod přehrály Liberec, trefili se i Elkins a Sim

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic vstoupili do nové extraligové sezony výhrou nad Libercem 5:2. Mezi střelce se zapsali i dvě zámořské posily Corey Elkins a Jonathan Sim.

Článek

I v Pardubicích začal zápas minutou ticha k uctění památky tragicky zahynulých reprezentantů Marka, Vašíčka a Karla Rachůnka. V úvodní třetině dominovali domácí hráči, které do tempa dostaly hned zkraje zápasu dvě přesilovky. Ty však zůstaly nevyužity podobně jako na začátku druhé desetiminutovky početní výhody libereckého týmu.

Tygři nekousali ani při minutové přesilovce pět na tři, ve které si nevytvořili žádnou šanci a na konci té druhé přesilovkové minuty měli naopak šanci domácí.

Na první branku sezony čekala ČEZ Arena do 17. minuty. V ní se radovali domácí diváci hned dvakrát. Nejprve využil přesilovku Nakládal po spolupráci s útočníky Kolářem a Koukalem a o šestačtyřicet vteřin později projel Somík libereckou polovinou jako nůž máslem, jeho přihrávku před Vošvrdu zužitkoval Elkins ve svou první branku v české extralize.

V předposlední minutě mohl navýšit vedení domácích Buchtele, ale jeho střela skončila na tyčce liberecké branky. Ve druhé třetině propásli Východočeši možnost získat výrazný náskok a nakonec šli do třetí třetiny jen s dvoubodovým náskokem. Pardubičtí rychlostí přehrávali soupeře a vytvářeli si spoustu gólových šancí, jenže střeleckou mušku měli hodně vychýlenou.

Pardubická převaha byla velmi výrazná, hosté v obraně nestačili a dopřávali pardubickým hráčům hodně možností ke kombinaci a klidu ke střelbě. Ve 33. minutě ujížděl Bartek sám na Vošvrdu, ale nepřekonal jej. O tři minuty později zúročil Starý spolupráci s Kolářem a Koukalem ve třetí branku domácích. Následně se dočkali také hosté, když jim domácí obrana dopřála hodně místa a Bárta šikovným objetím branky snížil na dvoubrankový rozdíl.

V závěru druhé třetiny pokračovaly střelecké hody. Gólově se prosadil i kanonýr Východočechů Bartek a následně se mezi střelce zapsal i hostující Kudrna.

Do střelecké listiny zápasu se zapsala také další zámořská posila Pardubic. Ve 44. minutě se po rychlé akci Rákose a Zohorny trefil Sim a domácí potřetí vedli o tři branky. Severočeši ve třetí třetině částečně vyrovnali hru, tlačili se do pardubické obranné třetiny, ale tam proti nim stála dobře organizovaná obrana. Další branka tak již nepadla.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Bílí Tygři Liberec 4:2 (2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 17. Nakládal (Kolář I, Koukal), 17. Elkins (Somík), 36. Starý (Kolář II, Koukal), 39. Bartek (Sičák), 44. Sim (Rákos, T. Zohorna) - 38. Bárta (Bulíř), 40. Kudrna (P. Nedvěd, Čakájík). Rozhodčí: A. Jeřábek, R. Polák - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 8640.
Pardubice: M. Růžička - Kolář II, Píša, Kočí, Sičák, Borer, Benák, Nakládal - Starý, Koukal, Kolář I - Somík, Elkins, Bártek - Rákos, T. Zohorna, Sim - Buchtele, Radil, Kousal. Trenéři: Hynek a Lubina.
Liberec: Vošvrda - Výtisk, Čakajík, Hay, Holub, Derner, Pavlů, od 41. navíc Kajínek - Kudrna, P. Nedvěd, Klimenta - Bartovič, Bulíř, Špaček - Bárta, T. Urban, Dušek - Bortňák, Vak, Víšek - Vantuch. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec