Hlavní obsah

Litvínov na úvod extraligy porazil České Budějovice těsně 3:2

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova vstoupili do nové extraligové sezóny vydřenou výhrou nad Českými Budějovicemi 3:2, na které se dvěma góly podílel nově složený elitní útok Kubinčák, Viktor Hübl, Lukeš

Článek

Domácí si hned na úvod zahráli přesilovou hru, když byl už po jedenácti sekundách vyloučen za zdržování slovinský bek Kranjc. Početní výhodu však nevyužili, jedinou šanci měl obránce Gula. Na druhé straně prověřil Volkeho střelou od modré Kolarz, ale litvínovský brankář si s jeho pokusem poradil.

Skóre se poprvé měnilo v 5. minutě, když Kubinčák přihrál do jízdy Hüblovi, který tvrdou ranou z levého křídla vymetl pavučiny v českobudějovické brance. V polovině prvního dějství měl mezi kruhy napřaženo Květoň, ale v poslední chvíli mu po puku skočil obětavou rybičkou Skuhrovec a šanci mu zhatil.

Ve 14. minutě dostal Frolík krásnou přihrávku do jízdy, ale jeho jedovatou střelu Kovář zneškodnil lapačkou. Na druhé straně se osmělili i hosté, když tvrdě vypálil od modré Novák, Volke nevěděl kde má puk, ale nakonec se zůstal puk pod jeho výstrojí. V poslední minutě se však již hosté radovali z vyrovnávací branky. V přesilové hře nabil Novák Vydarenému, jenž prostřelil Volkeho.

Na začátku druhé části Trávníček přenechal do tandemu najíždějícímu Černoškovi, ten ale zblízka trefil pouze Kováře. Na druhé straně prověřil domácího brankáře Podlešák, ale Volke ukryl puk pod svou výstroj. Ve 28. minutě po Gulově přihrávce vypálil Trávníček od modré bez přípravy, ale českobudějovický fantom v brance opět svůj tým podržel.

Domácí měli i další šance, gólu se však dočkali ve 33. minutě, kdy nejprve vypálil Hübl, jeho střelu však hostující obrana zablokovala. K puku se dostal Lukeš, který nezištně našel Kubinčáka, jenž z mezikruží švihem poslal domácí opět do vedení. Poté následovala 67 vteřin dlouhá přesilová hra domácích pěti proti třem, ale i přes velký tlak se nepodařilo litvínovským borcům zvýšit skóre.

Jakmile se vyloučený Mertl vrátil z trestné lavice udeřil domácí útočník Hanzl, který dorazil puk za Kovářova záda. Litvínov se však z dvoubrankového vedení neradoval příliš dlouho, ve 39. minutě totiž Martynek nezištně našel Ptáčka, který bekhendovou kličkou překonal Volkeho a snížil na 2:3.

Třetí třetina příliš vzruchu nepřinesla. Domácí velmi dobře bránili střední pásmo, přes které se českobudějovičtí útočníci nedokázali dostat k brance. Spíš se museli hosté bránit domácím nájezdníkům, jako v případě Stříteského, který tvrdě pálil, ale pouze do Kováře. Poté se do šance dostal Jenáček, ale zblízka vysoko přestřelil. V závěru utkání odvolali hosté gólmana, ale ani hra v šesti se jim příliš nevedla. Naopak do odkryté branky mohl skórovat Hujsa a poté i Hübl.

HC Verva Litvínov - HC Mountfield České Budějovice 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. V. Hübl (Kubinčák, Lukeš), 33. Kubinčák (Lukeš, V. Hübl), 36. Hanzl (Kubát, Hujsa) - 20. Vydarený (Novák, Langhammer), 39. Ptáček (Martynek, Šimánek). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. Diváci: 5065.
Litvínov: Volke - Černošek, Gula, Pojkar, Kubát, Stříteský, Jareš, Kousalík, Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Frolík, Hujsa, Jenáček - Majdan, Hanzl, Gerhát - Bojer, Heinisch, Trávníček. Trenéři: Kýhos a Kučera.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Kolarz, Mikuš - Šimánek, Kašpařík, Martynek - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Sailer, Mikeska, Podlešák - Kuchejda, T. Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: