Hlavní obsah

Jágr určil nejvyšší cíl, Kladno provedlo první krok a má vnitřní sílu

KLADNO

Odkaz velkého Jágra zůstal. Nový šéf Kladna je už pár dní v Americe, Rytíři přesto svoji první zteč v extralize zvládli, a to proti rivalovi z největších. Sparta odjela s porážkou 2:3. Jágr jako nový majitel odjel se slovy, že věří týmu, který tu nechává, sám s ním trénoval a před odletem se nebál velkých slov.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva brankář Sparty Tomáš Pöpperle, Michal Dragoun z Kladna a Angel Krstev ze Sparty.

Článek

„Věřím, že Kladno je schopné titul udělat. Spousta lidí se bude smát, když si budou číst noviny, budou si myslet, že je to Dikobraz, nevím, jestli ještě vychází, ale já říkám, co cítím. Nebyl bych překvapený. Když se dostanete do play-off, tak záleží na momentální formě,“ řekl před nástupem do letadla. První zápas Kladna dopadl podle jeho představ, tři body jsou doma.

„Samozřejmě trénoval tady, pořád to je jeden z nejlepších hráčů na světě, každopádně to tréninku něco dá, hráči vidí, co ve čtyřiceti dokáže, je to určitě přínos,“ řekl po první výhře urostlý obránce Pavel Skrbek, který klání se Spartou rozhodl.

Kladenští vstoupili do sezóny jako Rytíři Kladno, přes léto zažili trénink, který hodně bolel, to vše pod dohledem Jágra. „Hodně tvrdě se trénovalo, šli jsme i přes únavu a vypadá to, že se nám to vyplácí. Mám z toho dobrý pocit,“ byl po utkání spokojený Jan Hlaváč, který vstřelil první kladenský gól. Hlaváč, který ve Spartě strávil hodně let, se nyní postavil proti týmu z Holešovic.

Jaromír Jágr představuje nový dres a logo kladenského hokejového klubu.foto: Právo/Milan Malíček

„Moc kluků ze Sparty neznám, staví nové mužstvo, bylo jasné, že se něco stane po loňské sezóně,“ připomněl zkušený forvard propadák z uplynulé ročníku. Sparťané skončili až dvanáctí.

Kladno je nyní pod větším drobnohledem, za vše může spojení s Jágrem. Přijde úspěch, tedy play-off? Očekávání před úvodním klání byla. „Já myslím, že to bylo spíše od fanoušků než od týmu. Ten ví, jaká je jeho vnitřní síla, nějaké zápasy se tu odehrály,“ připomněl Skrbek letní přípravu. V ní Kladno sehrálo dvanáct zápasů a jen dvakrát prohrálo.

„To je pravda, udělali jsme první rok, ale fakt jsme hráli dobře. Bereme to všemi deseti,“ byl spokojený Skrbek, který se s Jágrem potkal už v NHL. Před lety v Pittsburghu. „To už je strašně moc let,“ usmál se zadák, který nemusí vydržet na Kladně dlouho. V případě zajímavé nabídky může odejít. Zatím ale tahá za Kladno. Jágrovo Kladno.

Reklama

Související témata: