Hlavní obsah

VIDEO: Třinec vyrazil do Budějovic i se zlobivým Verotem. Co předvede?

Zlobivý Darcy Verot a hokejová extraliga začnou v úterý psát svoji historii. Dres mistra z Třince navlékne hráč, který upřednostňuje tvrdou hru, nevyhýbá se bitkám a jeho pověst v životopisu by leckde nenadchla. Za poslední čtyři roky v Rusku nasbíral 1235 trestných minut, vstřelil šest gólů a do křížku přišel i s Jaromírem Jágrem. Tolik stručná hokejová vizitka pětatřicetiletého Kanaďana.

Foto: www.hcocelari.cz

Darcy Verot v třineckém dresu

Článek

Premiéru Kanaďana by dnes měli zhlédnout v Českých Budějovicích, ty prohrály v neděli v Litvínově. Úřadující šampión první duel zase nezvládl s Kometou Brno. „Musíme předvést větší nasazení, víc se musíme rvát o každý kousek ledu a proměňovat šance. Z těch mála příležitostí, co si zatím dovedeme připravit, jich musíme proměnit co nejvíc,“ nabádá budějovický kapitán František Ptáček.

Nasazení, rvát se o každý kousek ledu. Toto vše by měl pomoci zvednout i v druhém mužstvu útočník Verot i další Kanaďan obránce Rob Davison. „Určitě je už v úterý chceme. Snad ukážou, že jsou opravdovými posilami,“ věří trenér Břetislav Kopřiva.

Od sezóny 1997/1998 odehrál Verot 739 zápasů, v nich nasbíral 3813 trestných minut. V přepočtu vždy proseděl pět minut za tresty na utkání.

Každý má svůj úsudek 

„Četl jsme to, nepousmál jsem se, byl jsem hodně naštvaný. Hlavně se bojím, aby se tady liga nedostala... Já vím, čeho je ten hráč schopný. Není to férový hráč, je to s prominutím sráč,“ nerozpakoval se Jágr před odletem do Ameriky, když komentoval možné působení Kanaďana v extralize.

V Třinci ale věří novým posilám. A tím je i pětatřicetiletý Verot. „Jarda Jágr toho pro český hokej udělal hrozně moc a já ho samozřejmě respektuji, ale každý má svůj úsudek. On si o Verotovi myslí svoje, já si o něm budu možná myslet něco jiného. Uvidíme, jak to dopadne. Každopádně mu dáme šanci se ukázat v tréninku," poznamenal pro Mediafax trenér Pavel Marek. Stalo se.

Nyní přichází zápas. Co předvede 183 centimetrů a 93 kilogramů vážící Verot?

Reklama

Související témata: