Hlavní obsah

Ptáček o extraligové tisícovce ještě nepřemýšlí

LITVÍNOV
Aktualizováno

Vykročil do sezóny, v níž by měl už brzy překonat magickou hranici tisíce extraligových startů. Kapitán českobudějovických hokejistů František Ptáček totiž sehrál v Litvínově už svoje 978. utkání v nejvyšší soutěži. Navíc si v něm připsal i gól.

Foto: Josef Pešout, Právo

František Ptáček

Článek

„Ze všech stran už slyším otázky, kdy tu tisícovku udělám. Já vím, že pro média jde o vděčné téma, ale zatím na to nemyslím. Připadá mi, že tahle meta je ještě daleko, byť termínová listina teď bude hodně nahuštěná. Soustřeďuji se hlavně na týmové výkony, abychom dobře odstartovali do extraligy. Bohužel na úvod jsme vůbec neuspěli, což není dobrý vstup,“ líčil Ptáček po litvínovském vystoupení, v němž Jihočeši prohráli 2:3.

„Na utkání bylo znát, že mu po skončení přípravy předcházela asi dvanáctidenní zápasová pauza. Litvínov začal aktivně, byl ve vedení a my jsme jen dotahovali. Ve třetí třetině jsme se snažili s nepříjemným stavem něco udělat a pořád jsme věřili, že aspoň vyrovnáme. Bohužel jsme to úsilí nedokázali dotáhnout do konce,“ rozebíral obránce.

Litvínov jej prý nepřekvapil. „Přiznám se, že kádr zrovna tohoto soupeře jsem v přípravě moc nesledoval. Spíš mě zajímá, kde jsou kluci, se kterými jsem někdy hrával. Ale nevšiml jsem si, že by v litvínovském dresu někdo vyčníval. Zdálo se mi, že podali kolektivní výkon, což se dalo očekávat,“ pravil obránce.

A jaké jsou ambice Jihočechů? „Na rozdíl od loňska jsme mužstvo moc neproměnili. Takže by ustálení kádru mělo vést k tomu, abychom se pokusili zopakovat nebo ještě vylepšit umístění z minulého ročníku a dostat se v klidu do play-off,“ dodal Ptáček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články