Hlavní obsah

Pardubice dají dva milióny na zvýšení kapitálu hokejového klubu

PARDUBICE

Pardubice poskytnou dva milióny korun na zvýšení základního kapitálu společnosti HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Hokejový klub potřebuje vyřešit kumulovanou ztrátu z minulosti. Podporu z rozpočtu města dnes schválili zastupitelé.

Hokejisté Pardubic dostanou od města dva milióny

Článek

"V akcionářské dohodě bylo stanoveno, že dojde ke zvýšení základního kapitálu přibližně o šest miliónů korun. Pardubice se budou podílet částkou 2,026 miliónu korun," řekl náměstek primátorky Jiří Rozinek.

Již v květnu zastupitelé schválili pro klub záchranný balíček. Klub získal slevu na nájemném ČEZ Arény a čtyřmilionovou půjčku. Město rovněž prostřednictvím své společnosti Služby města Pardubic každoročně přebírá za klub kauci vůči Asociaci profesionálních klubů ledního hokeje, Českému svazu ledního hokeje a hráčům, a to do výše sedm milionů korun.

Podle Mladé fronty Dnes hospodaří klub v letošní sezoně s částkou 160 miliónů korun, což z něj dělá jednoho z nejbohatších účastníků extraligy.

Pardubice v klubu vlastní 34 procent. Většinu drží podnikatel Roman Šmidberský, který v roce 2008 koupil 50,11 procenta akcií od města za 25 miliónů korun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice