Hlavní obsah

Sedmnáctiletý slávista Hertl zazářil třemi body v Mladé Boleslavi

Sedmnáctiletý Tomáš Hertl se stal hvězdou hokejové Slavie v utkání 3. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi. Svůj třetí extraligový start ozdobil premiérovou trefou v soutěži a hned třemi body. Talentovaný útočník si užíval po vítězství 5:1 vydařený večer.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slávistický kouč Vladimír Růžička představil dalšího talentovaného mladíka Tomáše Hertla.

Článek

"Je to super. Dostali jsme od trenéra hodně prostoru a hodně nám toho vyšlo. Důležité bylo, že se dvakrát trefil Petr Kuboš. Já osobně jsem si to hodně užíval. Byla to moje první nahrávka a gól v extralize mezi dospělými," řekl po utkání novinářům Hertl.

V minulé sezóně dostal od trenéra Vladimíra Růžičky první šanci v extralize v 52. kole na ledě Komety, kde Slavia při jistotě postupu do předkola play off šetřila několik opor. Přes léto se Hertl dostal do základní sestavy, v úvodním utkání proti Karlovým Varům se už mohl zapsat mezi střelce, ale ještě neuspěl.

Jako cennou relikvii si odvezl z Mladé Boleslavi puk na památku. "Už se těším, že si ho doma vystavím. Dojel jsem si pro něj ale až po připomenutí pana Růžičky, v té euforii jsem si to ani neuvědomil, že je to má první trefa. Samozřejmě nás všechny těší druhá výhra v řadě, ale musíme pokračovat v naší hře a neuspokojit se," uvedl Hertl.

Podle něj nebyl zápas tak jednoznačný, jak by naznačoval výsledek. "Domácí byli v úvodu určitě naprosto rovnocenným soupeřem, ale nechali se možná zbytečně vylučovat a rozhodili se. Nám naopak téměř všechno vyšlo k naší spokojenosti," dodal Hertl.

Reklama

Související témata: