Hlavní obsah

Liberec polevil a bylo zle. Vyndávali jsme karbanátky z branky, přiznal Nedvěd

V dobré náladě byl po zápase na Spartě liberecký kapitán Petr Nedvěd. Tygři vyhráli, on si připsal dva body, takže proč nebýt nad věcí, nevtipkovat. Hokejisté Liberce vedli v Holešovicích v úterý 2:0, nakonec ale vyhráli až 3:2 v prodloužení. Ale vyhráli. „Štěstíčko se k nám otočilo,“ usmíval se útočník, kterému bude v prosinci čtyřicet let.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán hokejistů Liberce Petr Nedvěd

Článek

První třetina se vám povedla, ale druhá nic moc, souhlasíte? Začali jsme dobře, čekali jsme na soupeře, na chyby a naší hrou jsme se dostávali do šancí, které jsme využili, ale to bylo jen do desáté minuty ve druhé třetině, pak jsme přestali úplně bruslit.

A byl problém, že? Nedodrželi jsme taktiku, dostali jsme Spartu do laciných šancí. Nemohlo se stát nic jiného, že jsme vyndávali karbanátky z naší brány. Bohužel tak to je. Máme mladý mužstvo, musíme se rychle učit, to jsou chyby, které nás mohou stát v sezóně body.

Třetí třetina skončila bez gólů... Můžeme být rádi, že to skončilo 2:2. Potom se štěstíčko otočilo k nám a vyhráli jsme v prodloužení.

Sparta byla tak neškodná, že jste přestali hrát při vedení 2:0? To ne, to ne. Prostě jsme dělali chyby. Najednou jsme mysleli, že dáme třetí a čtvrtý gól, ale na to má Sparta moc kvalitní mužstvo, aby se do šancí nedostala nebo je nezužitkovala.

Víte, že jste poprvé vyhrál v této hale od doby, co jste odešel ze Sparty do Liberce? Nyní to je už čtvrtá sezóna. Vidíte, to jsou zajímavé statistiky, o tom jsem ani nevěděl. Vím, že jsme tady uhráli remízu, že jsme prohráli na trestňák. Zřejmě je čas na oslavu (smích).

Ve třetí třetině jste se dostal do soubojů s Troyem Milamem, netekly vám nervy? Ne, ne. Ten jeho hit za bránou byl čistý, to patří ke hře, člověk se potřebuje vytočit a nabrat nové síly do dalšího střídání. Je potřeba hrát s tepovkou nahoře (úsměv).

On potom „pomohl“ k tomu, že Liberec vstřelil třetí gól a vyhrál... A jsme u toho. Co dodat. Tři dva Liberec (smích).

Jste kapitánem týmu, cítíte větší zodpovědnost za výsledek, byl třeba nyní nějaký proslov? To k tomu patří. Nejšťastnější kapitán je ten, který nemusí moc mluvit, to byla minulá sezóna. To je pak paráda hrát v takovém mančaftu. Ne že bych se toho bál, naopak. Nečekám ani vteřinu, protože to může být o minutu později, než je potřeba něco říct. Je příjemné, když se vyhrává a kapitán do toho nemusí zasahovat. Letošní sezónu vidím trochu jinak, máme hodně mladých kluků, což je dobře, ale zkušenost není. Proto se musí systém zdůrazňovat, než se stane automatickou věcí.

Reklama

Související témata: