Hlavní obsah

Hubáček obdaroval trenéra Komety Veneru dvěma proměněnými nájezdy

BRNO

Hokejisté Komety dokázali v úterním extraligovém duelu s Plzní dvakrát srovnat jednogólové manko a nakonec vybojovali dva body za vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. V nich se blýskl dvěma přesnými trefami v šesté a sedmé sérii kapitán Brňanů Petr Hubáček, který tak dal trenérovi Venerovi dárek ke čtyřiapadesátým narozeninám.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Zdeněk Venera dostal od Petra Hubáčka zajímavý dárek

Článek

„Chtěl jsem být už mezi třemi úvodními exekutory. Pan Venera mi ale řekl, ať počkám, že na mě dojde řada. Měl pravdu,“ usmíval se Hubáček, který není specialistou na trestná střílení. Tentokrát jsem ale měl svůj den. Po triumfu v Třinci jsme zdolali další silný tým. Do sezóny jsme vstoupili báječně,“ pochvaloval si.

Úterní oslavenec Zdeněk Venera přiznal, že dal v nájezdech nejprve příležitost hráčům, jimž se v nich na trénincích daří lépe. „Až pak došlo na Hubáčka, který si tentokrát počínal fantasticky a korunoval tak svůj celkově skvělý výkon,“ tvrdil kouč Komety.

Hubáček dvakrát překonal v penaltovém rozstřelu brankáře Plzně Adama Svobodu, který s hokejem začínal právě v Brně. „Nájezdy jsou loterie. Měli jsme ale udržet vedení v řádné hrací době,“ štval ho zejména vyrovnávací gól na 2:2.

Také plzeňského asistenta Milana Razýma mrzelo, že jeho tým nedotáhl dobře rozehrané utkání do úspěšnějšího konce. „To se někdy stává. Mám ale velkou radost z toho, jak kvalitní střetnutí téměř plná hala viděla. Jako by ani nebyl začátek sezóny. Hrálo se v úžasném tempu a s oboustranně enormním nasazením,“ ocenil.

Reklama

Související témata: