Hlavní obsah

Mistr z Třince vstoupil do extraligy nesměle, dnes má třetí šanci na body

PRAHA

Nula. Takové číslo v kolonce bodů ční u hokejového mistra z Třince. Loňskou sezónu zakončil historickým titulem, když zdolal ve finále Vítkovice. Dubnová euforie a oslavy dostaly zelenou. Září zatím takové není, spíše je nesmělé. Úřadující šampión dvakrát nastoupil, dvakrát odešel z ledu poražen. Stejně jako Karlovy Vary a Mladá Boleslav.

Foto: David Veis, ČTK

Peter Hamerlík z Třince dostává v Českých Budějovicích od domácího Pavla Kašpaříka první gól.

Článek

„Není to nic příjemného, ale musíme se poučit do dalších utkání. S těmi šancemi, které máme, se musí vyhrávat. Chceme zlepšit koncovku a dávat góly,“ řekl pro klubový web obránce Martin Lojek.

Zahajovací představení v nové sezóně se Třinci, který nastoupil v mistrovském hávu, nevydařilo. Doma s Brnem prohrál 1:3, když dva góly během 34 sekund v posledních pěti minutách rozhodly o výhře Komety.

„Náš největší nedostatek byla koncovka. Měli jsme převahu, větší tlak, ale bohužel nám tam nepadaly branky,“ přiznal trenér Břetislav Kopřiva.

Martin Růžička loni bodově táhl Třinec.foto: ČTK/Petr Sznapka

V úterý třinečtí hráči zajeli bojovat do Českých Budějovic, prohráli 3:4. Přitom začali skvěle, po 26 sekundách vedli, přesto odjeli domů s prázdnou. „Šance byly na obou stranách, ale domácí byli přesnější v koncovce,“ přiznal do třetice i Pavel Marek, třinecký sportovní ředitel a kouč.

Po obou zápasech trenéři žehrali na produktivitu. Ta rozhoduje o úspěchu. Loni ji plnil především Martin Růžička, ten ale nabral směr Kontinentální liga a Chabarovsk.

Růžička v 69 zápasech minulé sezóny nastřílel 41 gólů a připsal si 42 asistencí. Jeho teď musí jiní nahradit. "Martin chybí. Na to se ale nesmíme vymlouvat a zase začít hrát jako tým, aby dávali góly i další hráči než byl Martin,“ dodal Lojek.

Třetí šanci na body má Třinec v pátek se Zlínem.

Reklama

Související témata: