Hlavní obsah

Prožil očistec. Nebudu utíkat, jednou mě trenér vycvičil, říká Mensator z Varů

KLADNO

Třináct gólů inkasovali, třikrát prohráli, nemají žádný bod. S takovou bilancí žijí hokejisté Karlových Varů po třech odehraných kolech. Mistr z roku 2009 se zatím v extralize nechytnul, za posledních šest dvacetiminutovek inkasoval jedenáct gólů. Příděly od Pardubic a Kladna. Většinu schytal brankář Lukáš Mensator.

Foto: Petr Horník, Právo

Brankář Karlových Varů Lukáš Mensator. Co se to s námi letos děje?

Článek

„Doma to bylo s Pardubicemi stejné, po první třetině taky 0:3. Tři zápasy jsme bez bodu, nemůžeme vůbec mluvit o nějaké pohodě a klidu,“ nebylo do řeči brankáři Lukáši Mensatorovi po páteční porážce na Kladně 3:4.

Ten si zažil v posledních dvou zápasech očistec. Proti Pardubicím inkasoval šest gólů za 34 minut. V pátek za 14 minut další tři. Lehké počty - 48 minut a 9 gólů. Celkem mu v těchto dvou utkáních soupeři nadělili deset branek. Karlovy Vary letos zatím tápou.

Nechce se schovávat

„Bojoval jsem, abych vůbec zůstal v bráně. Střídal jsem s Pardubicemi, v pátek jsem k tomu neměl daleko. Letos určitě utíkat nebudu, ve Varech jsem to nikdy neudělal. Jednou mě takhle vycvičil trenér v Kanadě, v životě to už neudělám. Jednou jsem myslel, že střídáním pomohu týmu, ale hodně rychle mě trenér vrátil do branky. V životě to už neudělám. Jsem tady od toho, abych letos pomohl, nebudu utíkat z boje, když mi dají trenéři šanci,“ neschovával se po Kladnu zkušený gólman.

V roce 2008 druhé místo, o rok později mistrovský titul. Letos? Karlovarské prameny zhořkly. „Věděli jsme, že to nebude jednoduché, bohužel nestíháme, nevím, čím to je, jsme o krok pomalejší, to nás stojí začátky utkání. Dohánět třígólové manko je strašně těžké. Když se podíváte na Kladno, tak to je mančaft se vším všudy. Proti nim dohánět takovou ztrátu, to není sranda,“ přiznal Mensator.

Už v přípravě se týmu z lázeňského města dvakrát nedařilo. O extralize nyní ani nemluvě. Tři pokusy, které skončily stejně. „Pořád si můžeme říkat, že je před námi ještě devětačtyřicet zápasů, ale nejdůležitější je začátek, to my víme,“ dodal smutný karlovarský gólman.

Reklama

Související témata: