Hlavní obsah

Na špici extraligy se usadili Rytíři z Kladna. Neskutečné, usmívá se Patera

První místo v extralize patří hokejistům Kladna. Kdo tohle čekal? To vše za tři výhry ve třech zápasech. Snad jen šéf klubu Jaromír Jágr s tímto kalkuloval. Loni stejný počet vítězství toto mužstvo nasbíralo až ve čtrnáctém kole! Páteční tři body získané nad Karlovými Vary vyhouply Rytíře na špici. „Je to neskutečné, když si vezmu, co jsme tu prožívali poslední čtyři roky,“ usmíval se kapitán Pavel Patera.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kladenský kapitán Pavel Patera

Článek

Po čtrnácti minutách utkání jste vedli 3:0, nakonec z toho byl ale těsný výsledek 4:3. Neukolébalo vás rychlé vedení? Dvě třetiny byly dobrý, trochu s námi otřásl gól na konci druhé části, pak oni snížili na 3:4, což bylo potom hodně nervózní. Vary hrály dobře třetí třetinu, ale my byli lepší dvě, takže jsme si zasloužili tři body.

Vezmete si ponaučení z vývoje utkání? Myslím, že jsme se za ty léta poučili dost. Jsme rádi, že jsme zápas dotáhli, to dříve nebývalo, se štěstím jsme vybojovali tři body.

Nebyla by lepší a jednodušší výhra 5:1? Nemrzí mě, že jsme vyhráli takto, výhry o gól jsou vybojovaný, tým se více semkne. I když neříkám, že bych takhle vyhrávat nechtěl.

Pomůže vám psychicky právě taková výhra o jediný gól? Vy jste takto vlastně zvládli všechny tři souboje. Myslím, že jo. Loni jsme tyhle zápasy prohrávali. V poslední minutě nám skóre soupeř srovnal, pak jsem prohráli třeba na nájezdy a brali jsme místo tří bodů jen bod. Teď jsme výsledek udrželi, to je důležité.

Prožívá Kladno ideální start do sezóny, z devíti možných bodů máte osm? Já bych o startu nemluvil, já bych řekl ideální tři zápasy. Start bych viděl až tak čtvrtinu, tři utkání jsou strašně málo. Za týden můžeme být úplně někde jinde.

Ale proti minulým rokům jde o velký posun, ne? Samozřejmě. Máme více bodů než loni v první čtvrtině. Tři zápasy jsou super, ale je to fakt ještě strašně málo.

Propočítávali jste si možné získané body po první čtvrtině? Ne, ne. Liga je strašně vyrovnaná, každý může porazit každého, los nic neřeší. Záleží na bojovnosti a přístupu. Jestli hrajeme s těmi nebo s těmi, to je úplně jedno.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice