Hlavní obsah

Pardubice prohrály ve Zlíně 1:2 a ztratily první body v sezóně

ZLÍN

Hokejisté Pardubic prohráli v 5. kole extraligy ve Zlíně 1:2 a ztratili ve třetím vystoupení v sezoně první body. Domácí Berani otočili výsledek v závěrečné třetině, když na trefu Radovana Somíka z druhé části odpověděl Michal Důras a v 55. minutě rozhodl Petr Holík.

Článek

Již ve druhé minutě si Pardubice zahrály přesilovku po vyloučení Kubiše a po osmi vteřinách početní výhody dostali hosté puk za Horčičkova záda, ale jejich radost však byla předčasná. Hlavní rozhodčí po domluvě s videorozhodčím gól neuznali kvůli kopnutí puku do branky.

V dalším průběhu hry předváděly oba týmy útočný hokej, kterému excelovali brankáři. V 16. minutě měl Zlín první přesilovku po vyloučení Kousala a obránce Hamrlík vyslal tvrdý projektil od modré čáry, ale brankář Růžička schoval puk v lapačce. Následné střely Vlacha a Důrase za zády hostujícího gólmana neskončily.

Na začátku prostřední části se do brejku dostal Veselý, svůj samostatný únik ovšem neproměnil. Z vedení se radovali Východočeši, když se ve 22. minutě z dorážky prosadil Somík. Vzápětí se do šance dostal Buchtele, jenž ale zblízka brankáře Horčičku ani nadvakrát nepřekonal. Na druhé straně neuspěl tísněný Vlach, který nedokázal zvednout puk nad Růžičkův beton. Ve druhé třetině Zlínu k vyrovnání nepomohly dvě přesilovky po vyloučeních Barteka a Benáka.

V úvodu třetí dvacetiminutovky prověřil pozornost brankáře Horčičky Bartek. Chvíli poté se domácí dočkali vyrovnávacího gólu, který vstřelil Důras. Také ve třetí třetině se týmy střídaly v útočení. V 55. minutě z krátkého pobytu v útočném pásmu vytěžil Zlín vítězný gól, který vstřelil po Sýkorově přihrávce Holík. Pardubice se snažily vyrovnat, při závěrečné power play ale houževnatě bránící Zlín svůj těsný náskok uhájil.

Zlín - Pardubice 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 42. Důras (Čajánek), 55. Holík (T. Sýkora, F. Čech) - 22. Somík (Bartek, Elkins). Rozhodčí: Blecha, Hribik - Bryška, Novák. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4916.
Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Holík, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
M. Růžička - Kolář II, Píša, Kočí, Sičák, Borer, Benák, Nakládal - Starý, Koukal, Kolář I - Somík, Elkins, Bartek - Sim, Rákos, Kousal - Buchtele, T. Zohorna, Radil. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata: