Hlavní obsah

Mladá Boleslav ani popáté nebodovala, podlehla Liberci

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi ani v pátém utkání v nové sezoně extraligy nebodovali, když v předehrávce 9. kola podlehli doma Liberci 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil v 13. minutě Michal Bárta, gólman Bílých Tygrů Marek Pinc si připsal první čisté konto v ročníku.

Článek

Do první šance se hned na začátku dostal liberecký Kudrna, ale v dobré pozici minul branku. Za domácí zahrozil Hrdel, ale také neměl přesnou mušku. Do vedení se dostali ve 13. minutě hosté, když gólman Hübl stačil ještě vyrazit Urbanovu střelu, ale na dorážku volného Bárty již zareagovat nestačil. Domácím se nedařilo a gólman Pinc si připsal v první třetině jen jediný zásah.

V první polovině druhé třetiny se hlavně vylučovalo a oba celky nevyužily více než půlminutové přesilovky pěti proti třem. Skóre se nezměnilo ani v 25. minutě, kdy sice Hay překonal střelou od modré čáry čáry Hübla, ale sudí mu trefu proti bývalým spoluhráčům neuznali kvůli Kudrnově faulu.

V závěrečné třetině se domácí snažili domácí prolomit nezdary, lépe bruslili a dostávali se i do tlaku, ale chyběla jim finální přihrávka, po které by přímo ohrozili Pince. Liberec vyčkával na brejkové situace, vytvářel si z nich šance, ale Hübl držel naděje Bruslařského klubu. Domácí ještě na konci svůj tlak zesílili, ale další porážku neodvrátili.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 13. Bárta (T. Urban). Rozhodčí: Hodek, Husička - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 8:7, navíc Kudrna (Mladá Boleslav) 10 min. Bez využití. Diváci: 2970.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Baldwin, Čutta, Rýgl, Chaloupka, Žabka, Jindra, Dudáš - Balaštík, D. Výborný, Tomas - Tománek, Bahenský, Mikulík - Vrbata, Plodek, Hrdel - Jiránek, Lenc, Loskot. Trenéři: V. Jeřábek a Hiadlovský.
Liberec: Pinc - Čakajík, Hay, Holub, D. Kajínek, Derner, Ulrych, Trončinský - Kudrna, P. Nedvěd, Dušek - Vantuch, Vak, Špaček - Bárta, T. Urban, Víšek - Kica, Bulíř, Kopic. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice