Hlavní obsah

Litvínov vede extraligu. Jsme rádi, že zavřeme huby chytrolínům, říká Hübl

První místo Litvínov, nejproduktivnější hráč Viktor Hübl ze stejného klubu. Tato dvojice nyní vládne hokejové extralize. Litvínovský útočník se spoluhráči z útoku s Lukešem a Kubinčákem nastřádali už dvacet bodů. Oni táhnou tým, který před sezónou nebyl pro některé aspirantem nejvyšších příček. „Celý mančaft hraje dobře a naší lajně to tam padá. Věříme, že se rozstřílí i další,“ byl spokojený po výhře 4:3 nad Slavií Hübl, který si v Praze připsal tři body za dva góly a přihrávku.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ilustrační foto: Viktor Hübl z Litvínova (vlevo) a brněnský hráč Radim Hruška.

Článek

Litvínov je první, vy vedete kanadské bodování, lze něco vytknout? To jde vždycky, proti Slavii jsme nezačali úplně nejlépe, naštěstí jsme se od druhé třetiny vzpamatovali a začali hrát naši hru, to se vyplatilo.

Myslíte, že překvapujete některé hokejové příznivce a odborníky? Já nevím, asi jsme si nepředstavovali takový nástup, ale i po přípravě jsme věřili, že můžeme předvádět dobrý a útočný hokej. Doufejme, že to vydrží co nejdéle. Nálada je podobná konci loňské sezóny.

Jste rád, že vyvracíte některé názory, že máte patřit v tomto ročníku ke dnu tabulky? Určitě jsme rádi, že zavřeme huby chytrolínům, co na hokej koukají jen v televizi.

Sbíráte body i venku, což nebylo zrovna u Litvínova zvykem, kde nastala změna? Snažíme se hrát útočně jako doma, neděláme rozdíl, jestli jsme venku, nebo doma. Zatím se daří, doufám, že to vydrží co nejdéle.

Jde nyní odhadnou na jakou příčku Litvínov v tabulce skutečně má? Těžko říct. Musíme makat a hrát pořád stejně.

Vašemu toku se daří, je to i tím, že jste spolu delší dobu? Určitě. Každému pomůže, když se hraje déle po hromadě, už je to skoro třetí rok. Víme o sobě, domluvíme se.

Slavii jste vstřelil dva góly, nemyslel jste na hattrick? Ne, ne. Snažíte se dávat z každé šance gól, teď to padlo dvakrát. Hlavní jsou ale tři body. Začátek je důležitý, jsme rádi, ale ještě je brzy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice