Hlavní obsah

Brněnský útočník Čermák se po třech letech v KHL vrátí do Liberce

BRNO

Po třech letech strávených v KHL se třiatřicetiletý útočník hokejistů Komety Brno Leoš Čermák v pátek vrátí do Liberce, kde v české extralize strávil zatím nejdelší a také nejúspěšnější část kariéry. V brněnském týmu našel Čermák, který ve čtyřech zápasech vstřelil dvě branky, místo ve středu druhého útoku s křídly Romanem Eratem a Petrem Hubáčkem.

Foto: Josef Pešout, Právo

Leoš Čermák

Článek

"Tři roky strávené v Rusku jsou dlouhá doba, takže se i v Liberci tým změnil. Přesto ale považuji zápasy proti mému bývalému klubu za zvláštní a prestižnější," uvedl Čermák, který vnímá současný liberecký tým jako velmi kvalitní se stabilizovaným kádrem. "Hráči Liberce jsou díky minimálním změnám dokonale sehraní. Pokud chceme uspět, tak musíme soupeři vnutit svoji hru," dodal.

V KHL Čermák vystřídal v průběhu tří let týmy Ufy, Novosibirsku a Nižného Novgorodu. "V české extralize se hraje kontaktnější hokej a více se kombinuje. V Rusku jsou mnohem větší kluziště. Bližší je mi právě kombinační hokej. Z mého pohledu je česká extraliga kvalitní soutěž s vysokou úrovní," řekl.

Do Ruska Čermák před třemi roky zamířil s pověstí renomovaného střelce. Před odchodem do KHL prožil v dresu Bílých Tygrů nejúspěšnější sezonu v kariéře. Zaznamenal 20 gólů a připsal si devět asistencí.

V Rusku se mu už tolik nedařilo a renomé kanonýra zcela nenaplnil. V Ufě dal za sezonu devět gólů, v Novosibirsku 13 a v Nižném Novgorodu skóroval jen třikrát, část sezony však musel po zranění menisku vynechat.

Návrat do extraligy se zatím Čermákovi vydařil, neboť se už dvakrát zapsal do střelecké listiny. "Už jsem ale zkušený hráč, než abych dělal z úvodu extraligy nějaké závěry. Třeba loni v přípravě jsem zaznamenal šest nebo sedm gólů a měl osm asistencí. Což bylo mnohem více než za celou sezonu, kdy jsem se dostal do křeče a jen marně doufal, že se situace změní," poznamenal Čermák.

Za rozhodující faktor při střelecké úspěšnosti považuje myšlení. "Jednoduše se o tom mluví, ale hůř se to praktikuje. Je to v hlavě. Neúspěch nesmí hráče odradit a naopak případná vydařené série příliš uspokojit. Přijde pár zápasů, v nichž se nepromění šance, a mohou dostat hráče do křeče," prohlásil Čermák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články