Hlavní obsah

Mistr závěrečným finišem smetl Slavii a tabulkou stoupá vzhůru

TŘINEC

Hokejisté Třince porazili v 6. kole extraligy Slavii 4:0 a po slabším startu do sezony začínají tabulkou soutěže stoupat nahoru. Na první gól se čekalo 44 minut, vyrovnaný souboj pak úřadující šampioni zlomili během tří minut dvěma slepenými zásahy Bonka a Hrabala. Pražané zůstali potřetí v řadě bez bodového zisku, třinecký brankář Hamerlík se dočkal první nuly.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Útočník Slavie Marek Tomica padá po souboji s Radkem Bonkem z Třince.

Článek

První repríza semifinálového dramatu z předešlé sezony měla od začátku spád, ale už méně gólových momentů. Převažovaly osobní souboje, i mezi nimi se však objevily záblesky hokejové krásy. Pohledné sólo útočným pásmem vystřihl v šesté minutě Valčák, Davison po jeho akci střelou z mezikruží trefil místo sítě jen Kopřivovu vyrážečku.

Útočník Slavie Tomáš Micka (vlevo) atakuje unikajícího Michala Chovana z Třince. foto: ČTK/Petr Sznapka

Ani jedno z mužstev si nevytvořilo trvalejší převahu. Domácí byli mírně aktivnější a soupeře mohli načnout brankou do šatny, Adamský ovšem ve 20. minutě rozezvonil tyčku.

Góly padaly až v závěru

Čekání na úvodní gól se protáhlo daleko do závěru zápasu. Nemalou zásluhu na tom nesl brankář Kopřiva, který zmařil několik velkých šancí Ocelářů. Hosty v prostředním dějství zradily přesilovky. Dvakrát jim při nich ujeli Květoň a Adamský, ale Kopřiva se ošálit nenechal.

Vladimír Růžička udílí na střídačce Slavie pokyny svým svěřencům v utkání v Třinci.foto: ČTK/Petr Sznapka

Navíc Slavia promrhala hned dvě početní výhody pět na tři. Až na úplném konci té druhé dostala Hamerlíka do ohně nebezpečných ran, ale třinecký brankář bravurně zneškodnil dva pokusy Kůrky a při dorážce Svobody ho v brankovišti zastoupil Hrabal.

Stejně jako v neděli v Mladé Boleslavi mistr soupeři zasadil direkt v závěrečné dvacetiminutovce. Zlomový gól trefil ve 44. minutě kapitán Bonk, který zaskočil Kopřivu po velmi nenápadné akci švihem z levého křídla. A než se hosté stačili sebrat, využil Třinec přesilovku; proti bombě Hrabala tentokrát Kopřiva neměl nejmenší nárok.

Jakub Sklenář ze Slavie se snaží překonat brankáře Třince Petera Hamerlíka. foto: ČTK/Petr Sznapka

Pečeť na domácí vítězství přidal čtyři minuty před koncem Marosz, který do prázdné branky zakončil přesilovkový biliár s Květoněm a Hrabalem. Z vyrovnané bitvy se stala jasná záležitost a po trestném střílení Hrni odešli Pražané z ledu jednoznačně poraženi.

HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 4:0 (0:0, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 44. Bonk (D. Květoň, P. Hořava), 47. Hrabal (Marosz, Zíb), 56. Marosz (D. Květoň, Hrabal), 59. Hrňa z trestného střílení. Rozhodčí: Minář, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:8, navíc Zíb 10 minut, Kohn (oba Třinec) 10 minut a do konce zápasu. Využití: 2:0. Diváci: 4006.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb (39. - 45. P. Hořava), Lojek, Davison, Richter, Hudec - D. Květoň, Bonk, Marosz - Kohn, Polanský, Adamský - Havel, Peterek, Chovan - Hrňa, Valčák, Orsava (25. McGregor). Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Šulc, Kuboš, Vašíček, Roth, Krejčík, Kolařík - T. Svoboda, V. Růžička ml., Tomica - Kůrka, Sklenář, Doležal - Micka, P. Jelínek, Poletín - Jaškin, Hertl, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: