Hlavní obsah

Třinec šíří v závěrech gólovou zkázu. Je to o štěstí, říká Bonk

TŘINEC

Dva finiše hodné opravdových mistrů servírovali v uplynulých pěti dnech fanouškům hokejisté Třince. Obhájci titulu se po slabším rozjezdu vrátili na vítěznou vlnu z loňské sezony, ale o dvou posledních výhrách rozhodli deseti brankami až v třetí části.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Útočník Slavie Marek Tomica padá po souboji s Radkem Bonkem z Třince.

Článek

Jestliže v neděli Oceláři otočili v Mladé Boleslavi stav 1:2 šesti zásahy v třetí dvacetiminutovce, dnes proti Slavii za bezbrankového stavu knokautovali Pražany čtyřmi brankami v rozmezí závěrečných šestnácti minut.

"Tak jasně, jsme prostě dobře natrénovaní," vtipkoval kapitán třineckých hokejistů Radek Bonk. "Žádná taktika to určitě není. Oba zápasy byly hodně náročné, ale pak to tam prostě napadalo. Je to prostě o štěstí. V prvních třech zápasech jsme si taky vytvořili šance, ale prostě jsme je nedávali," přidal Bonk už vážným tónem.

Rozhodl z nenápadné akce

Bonk si dnes na pažbu připsal už čtvrtý zářez v sezóně. Jeho branka ve 44. minutě rozhodla celé utkání, i když padla po nenápadné akci a střele z levého křídla. Třinec měl v zápase mnohem více jiných situací, které volaly po gólu.

Vladimír Růžička udílí na střídačce Slavie pokyny svým svěřencům v utkání v Třinci.foto: ČTK/Petr Sznapka

"Já jsem se v předešlých sezónách vždycky snažil ještě přihrávat nebo něco zkusit udělat. Teď jsem si říkal, že musím více střílet, tak jsem rychle vystřelil. Ono je to kolikrát daleko lepší než něco ještě vymýšlet. Podobný gól jsem dal už v Budějovicích," řekl Bonk.

Podle něj byl důležitější než jeho gól příspěvek gólmana Petera Hamerlíka, který v krizových momentech ve druhém dějství vynuloval Pražany při dvou oslabeních tři na pět. Zejména rány Kůrky a Svobody zaváněly brankou.

"Hamas (Hamerlík) byl neuvěřitelný, jednou to tam vykopnul úplně zázračně. To, že jsme jejich přesilovky ubránili, bylo velice důležité. Slavia hrála takový ten svůj nepříjemný a únavný hokej," prohlásil Bonk.

Podle kouče Ocelářů Pavla Marka se však Třinci v závěrech vrací dobré hospodaření se silami v průběhu utkání a nasazování čtyř útočných formací. "Pravidelně hráváme na čtyři útoky. V závěru, kdy to potřebujeme zredukovat, mají hráči dost sil a dostanou se do tempa," mínil Marek.

Reklama

Související témata: