Hlavní obsah

Bartek zajistil Pardubicím výhru v prodloužení nad Jihočechy

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic vydřeli v 6. kole extraligy výhru nad Českými Budějovicemi 2:1 v prodloužení. Utkání rozhodl po 16 sekundách prodloužení Martin Bartek. Východočeši uspěli po předešlých dvou porážkách, Jihočeši neuspěli po třech předcházejících výhrách.

Článek

Východočeši v předešlém domácím utkání prohráli se Spartou vysoko 2:6 a slibovali fanouškům, že dnes předvedou mnohem lepší výkon. Dvě třetiny se jim to ale nedařilo. V úvodu utkání sice zazvonila u Kovářovy branky tyčka, ale to bylo v první třetině všechno.

Naopak hosté prakticky z první vážnější akce skórovali, když Růžičku překonal Květoň. Jihočeši tak ukončili dlouhé čekání na gól v ČEZ areně, v předešlých třech duelech se zde střelecky neprosadili. Domácí byli viditelně nervozní, vázla jim kombinace a tři přesilovky Východočechů v úvodních dvou třetinách byly jalové.

Hosté pozorně bránili, výborně jim chytal Kovář, který si poradil se sporadickými šancemi domácích. Jenže i jeho spoluhráči byli s přesností střelby na štíru a nevytěžili nic ani z přesilovek. Úroveň hry měla jen průměrné parametry, několikrát se z hlediště ozýval pískot.

Nudný hokej z úvodních dvou třetin nabral ve třetí části přece jen obrátky a oba týmy se snažily bodovat. Domácí přidali na důrazu, jenže jim chyběl klid a řadu slibných akcí nedotáhli. Navíc soupeř vytvářel před Kovářem téměř nepropustnou hráz. Když se nemohli prosadit před brankou, zkusil v 53. minutě střelu za modrou Elkins a nečekaně překonal do té doby pozorného Kováře.

Gól dal domácím impulz k náporu, ten ale eliminovalo Píšovo vyloučení v 56. minutě, které však hosté nevyužili. Domácím dal v 59. minutě svým vyloučením šanci Gulaš, ale ani to ke třem bodům Pardubic nevedlo. A tak se prodlužovalo. Zápas však ukončil již po šestnácti sekundách prodloužení pohotově dorážející Bartek.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Mountfield České Budějovice 2:1 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 53. Elkins (Benák), 61. Bartek (Sičák) - 9. L. Květoň (Gulaš, Novák). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Kis, M. Jindra. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 7764.
Pardubice: Martin Růžička - Kolář II, Píša, Kočí, Sičák, Borer, Benák, Nakládal - Starý, Koukal, Kolář I - Somík, Elkins, Bartek - Sim, Radil, Buchtele - Rákos, Zohorna, Kousal. Trenéři: Hynek a Lubina.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Vráblík, Kolarz, Mikuš - Šimánek, Kašpařík, Martynek - Gulaš, Lamghammer, L. Květoň - Burian, Mikeska, Marek - Kuchejda, Červený, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: