Hlavní obsah

Zlín vyhrál na nájezdy v Litvínově, kde se mu celkem daří

LITVÍNOV

Hokejisté Zlína vyhráli na ledě Litvínova 2:1 po samostatných nájezdech a potvrdili, že se jim na Stadionu Ivana Hlinky daří. Uspěli zde v pátém z posledních šesti vzájemných zápasů. Duel rozhodl v šesté sérii nájezdů Petr Holík.

Článek

Hosté měli již ve 2. minutě výhodu přesilové hry, kterou však nedokázali využít. Jedinou vážnější střelu v podání Linharta zneškodnil Volke. Domácí brankář bez problémů zlikvidoval i následnou střelu Kubiše. V 6. minutě měl dvakrát na holi vedoucí gól Lukeš, ale při první střele netrefil branku a druhý pokus zneškodnil Horčička. Následovaly šance Ručinského, Hanzla a Jareše, ale všechny pokusy domácích pochytal hostující brankář.

V další příležitosti Litvínova se ocitl Hujsa, ale jeho pokus skončil na horní síťce hostující branky. V polovině úvodního dějství vypálil z mezikruží Kubinčák, následovala Majdanova střela, ale vše pochytal zlínský fantom. Na druhé straně prověřil Volkeho hostující kapitán Čajánek, ale stav zůstal bez branek. V poslední minutě opět hostujícím borcům zatopila druhá domácí formace, ale Trávníček ani Hanzl Vervu do vedení nedostali.

Ve 27. minutě vypálil z otočky Gerhát, ale Hořčička si s jeho pokusem poradil. Za hosty se připomněl Linhart, který tvrdě vypálil od modré, ale Volke skvěle vyjel a zmenšil tak střelecký úhel. Ve 35. minutě se z ničeho nic zjevil před domácí brankou Finsterle, ale Volke svůj tým podržel.

Ve 46. minutě mohli otevřít skóre Kubinčák s Hüblem, jejich přečíslení však gólem neskončilo. O dvě minuty později se již domácí radovali, když se parádně trefil Stříteský. Hosté se hnali za vyrovnáním a pomohla jim k tomu dlouhá přesilová hra pět na tři, při které Čajánek bekhendem netrefil prázdnou branku. Vše mu však vynahradil spoluhráč Zámorský, který svým premiérovým gólem srovnal stav na 1:1.

V závěru třetí třetiny měl velkou šanci Sýkora, ale Volke svůj tým podržel. Následovala šance Holíka, která ale skončila na tyči. V prodloužení domácí nevyužili početní výhodu a tak rozhodovali nájezdy, které si Zlín vyzkoušel v sezoně již potřetí. Za domácí se trefil Lukeš, za Zlín korigoval Leška. Výhru hostům zajistil až v šesté sérii Holík.

HC Verva Litvínov - PSG Zlín 1:2 po sam. náj. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 48. Stříteský (Trávníček) - 53. Zámorský (Čajánek, Hamrlík), Holík. Rozhodčí: Trombík, Hrubý - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. Diváci: 5055.
Litvínov: Volke - Pojkar, Kubát, Stříteský, Jareš, Gula, Černošek, Skuhrovec, Kousalík - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Frolík, Hujsa, Jenáček - Bojer, Gerhát, Majdan. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Zlín: Horčička - Matějíček, Galvas, Hamrlík, Linhart, Zámorský, Lučka, Tesařík, Řezníček - Důras, Čajánek, O. Veselý - Finsterle, Leška, Köhler - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Holík, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články