Hlavní obsah

Při nájezdu jsem si věřil, komentoval zlínský Holík rozhodující gól v Litvínově

LITVÍNOV

O uhájení překvapivé vedoucí příčky v tabulce extraligy usilovali hokejisté Litvínova proti Zlínu. V urputně vedeném zápase dominovali na obou stranách brankáři Volke a Horčička, jejichž zásluhou svítil na ukazateli dlouho bezbrankový stav. Severočeši nakonec podlehli po samostatných nájezdech 1:2.

Foto: Milan Malíček, Právo

Takhle uspěl Holíka při nájezdu proti Slavi, dařilo se mu i v Litvínově

Článek

Diváci čekali na gól do 48. minuty. V té chvíli dostal domácí do vedení Stříteský, pak Zámorský vyrovnal a při šesté sérii nájezdů rozhodl o dvoubodovém zisku hostí útočník Petr Holík. A díky tomu se Zlín bodově dotáhl právě na Litvínov!

„Jsem hlavně šťastný, že jsme urvali důležité vítězství. Litvínov byl doma favoritem, ale ani po jeho vedoucím gólu jsme se nevzdali a v nájezdech jsme byli úspěšnější. Věděl jsem, že v první trojce při penaltách nebudu. Trenér pak za mnou na střídačce přišel a řekl mi, ať se rozhýbám a ať zkusím překonat Volkeho. Vyšlo mi to a mohl jsem se radovat ze svého druhého gólu v sezóně,“ líčil Holík.

Při nájezdu si mladý útočník věřil. „Jinak bych na tu trenérovu pobídku ani nekývl. Kluci v kabině mě pochválili, především Čajánek, Leška a Hamrlík. Od nich mě to moc těší. Ale ty dva body nejsou jen mojí zásluhou. Podržel nás brankář Horčička. Nejen při nájezdech, nýbrž i předtím po celých pětašedesát minut. Když máme takovou jistotu v brance, hned se nám hraje lépe,“ liboval si zlínský hrdina pátečního zápasu.

Stříteský litoval ztráty

Litvínovský obránce Matěj Stříteský prožíval rozporuplné pocity. Na jednu stranu byl spokojen s tím, že vstřelil svůj první gól v sezóně, ale litoval toho, že nebyl vítězný. Přitom se zdálo, že domácí mají k vítězství blíže.

„Když jsme vedli 1:0 a do konce zbývalo asi osm minut, sahali jsme po třech bodech. Celkově jsme asi byli lepším týmem, ale nestálo při nás štěstíčko, abychom proměnili další šance. Jsme v tabulce nahoře a chtěli jsme potvrdit předešlé výsledky. Do sepovedlo jen částečně. Máme jen bod a myslím, že nás ztráta těch dalších dvou bodů, a navíc doma, může docela mrzet,“ uvažoval Stříteský.

Na samostatné nájezdy se díval jen ze střídačky. „I když jsem dal ve hře gól, na penalty jsou u nás jiní hráči. Takže jsem ani nečekal, že bych jel proti Horčičkovi. Jen jsem držel palce našim klukům, aby to zvládli,“uvedl litvínovský bek.

Litvínov i Zlín zůstaly po pátku týmy, které bodovaly ve všech svých odehraných zápasech. „To aspoň svědčí o tom, že se utkali kvalitní soupeři. Na ledě panovala i nervozita, ale to k takovým soubojům patří,“ uzavřel Stříteský a připomněl, že tým má před sebou další cíl, a to vyhrát v neděli v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: