Hlavní obsah

Snajpr Balaštík se trefil, Boleslav vyhrála a svět poznal dvojitou úlevu

KLADNO

Může si oddechnout, dočkal se a vstřelil gól. V létě přišel hokejista Jaroslav Balaštík ze Zlína do Mladé Boleslavi. Jeho náplň práce? Střílet góly. První trefu a premiérový bod v novém klubu si ale připsal až v šestém kole proti Kladnu. Snajpr, který v posledních šesti odehraných sezónách v extralize vždy sázel přes dvacet gólů, se trefil. „Jsem rád, že se to konečně podařilo, doufám, že nejde o poslední gól,“ přál si po utkání jedenatřicetiletý útočník.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Balaštík (vpravo) a David Výborný, letní posily Mladé Boleslavi

Článek

Na Kladně jste vyhráli 2:1 po nájezdech, klub získal první body do tabulky, jde o velkou úlevu? Přál bych si, aby tento zápas byl pro nás odrazovým můstkem.

Po vstřelení gólu jste se hodně radoval, je to tak? Já se raduji po každém, nikdy nevíte, co se může stát. Budu se opakovat, šlo o první gól v mladoboleslavském dresu, jsem hrozně rád.

A to i proto, že jste přišel jako velká posila před sezónou? Jasná věc. Ve Zlíně se ode mě také očekávalo, ale zde je situace umocněná tím, že jde o můj první přestup v rámci extraligy. Je tu nové prostředí, spoluhráči. Gól jsem si užil, jsem za něj hrozně rád.

Zmenší se teď tlak? Vy už máte gól, klub první výhru... Určitě. Jde o dvojitou úlevu.

Trápil jste se, když jste nevyužíval šance? Člověk nesmí sklopit hlavu, musí věřit a hodně trénovat. Když člověk hodně trénuje, dává tomu sto procent, tak je otázka času, kdy se štěstí obrátí.

Před vaším gólem jste měl dobrou šanci, ale nedokázal jste zpracovat puk, nervozita? To jsou takové maličkosti. Člověk na to trochu myslí a v tom puk uskočí. Přál bych si, aby mi teď štěstí nějakou dobu vydrželo, aby se puky odrážely ke mně nebo do branky.

Hrajete v útoku s Davidem Výborným, který přišel také před sezónou, jak funguje vaše spolupráce? Zatím to tak nevypadá, ale já cítím...David je vynikající hráč, v každém zápase mě hledá, nabíjí mi do stoprocentních příležitostí. Je jen na mně, jak si s tím poradím. Přál bych si v této sezóně nezklamat Davida, spoluhráče a všechny v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice