Hlavní obsah

Zlín porazil Liberec a zůstává v čele, Kladno vyhrálo v Třinci

PRAHA

Vedoucí týmy hokejové extraligy Zlín a Litvínov měly před sebou v boji o čelo tabulky velmi rozdílné soupeře. Zatímco Litvínov překvapivě prohrál na ledě poslední Mladé Boleslavi, Zlín porazil doma třetí Liberec a uhájil své postavení na špici soutěže. Na druhou příčku poskočila Plzeň díky vítězství na ledě Slavie, třetí je po výhře v Třinci Kladno.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Zlínský gólman hypnotizujke puk v utkání s Libercem.

Článek

Bílí tygři patří k nejlepším týmům letošní sezóny na ledě soupeřů, ve Zlíně se ale dokázali gólově prosadit až ve třetí třetině, kdy už bylo o vítězství domácích rozhodnuto. Za hosty se ve třetím utkání po sobě trefil Bárta, výhru Zlína režíroval kapitán Petr Čajánek, jenž přihrál na dvě branky.

Mladá Boleslav se v pátek na ledě Kladna dočkala první výhry v sezóně a chytila vítěznou slinu i proti vedoucímu Litvínovu. Do závěru druhé třetiny byl zápas vyrovnaný, vítězný gól na 2:1 nakonec zařídil těsně před druhou přestávkou David Výborný.

Jan Bojer z Litvínova (vpravo) před Chaloupkou z Mladé Boleslavifoto: ČTK/Radek Petrášek

Nejlepším týmem co se týče inkasovaných branek jsou Vítkovice a proti nim stály v neděli Karlovy Vary, které jsou na tom přesně naopak. Přesto Energie vedla ještě deset minut před koncem o dva góly. Hosté ale po gólech Káni a Ujčíka srovnali a rozhodující gól zaznamenal v prodloužení Jiří Burger. Karlovy Vary porazily Vítkovice naposledy na začátku ledna 2010!

Slavia nezvítězila počtvrté v řadě

Plzeň potvrdila v Praze pověst nejproduktivnějšího týmu extraligy, v šesti zápasech nastřílela už 23 branek. Na ledě Slavie se Indiáni trefili pětkrát, z toho dva góly vstřelil kapitán Martin Straka. Na dvě branky přihrával obránce Marušák, jenž nedávno přišel jako nepotřebný z Mladé Boleslavi. Slavia nevyhrála už čtyři zápasy po sobě.

Úřadující mistr z Třince přivítal na svém ledě Kladno, s kterým v předchozí sezóně neztratil ani bod. Tentokrát ale bylo všechno jinak. Rytíři poprvé skórovali už ve čtvrté minutě zápasu a na začátku druhé třetiny vedli o dvě branky. Domácí marně hledali recept na brankáře Cháberu, Kladno nakonec vyhrálo překvapivě 4:1.

Sparta zase ukončila nepříznivou bilanci z loňské sezóny s Českými Budějovicemi. Mountfield sice po dvou třetinách vedl, ale třetí třetina patřila hostům z Prahy. Tenkrát nejprve vyrovnal, vítězný gól vstřelil osm minut před koncem Michal Broš. Budějovice v novém ročníku extraligy poprvé ztratily body doma.

O domácí neporazitelnost přišla i brněnská Kometa v zápase s Pardubicemi. Hosté si vypracovali až čtyřbrankový náskok, za Brno skóroval až v závěru zápasu Svoboda po asistenci Hynka Zohorny. Spokojenější byl ale nakonec jeho bratr Tomáš, jehož Pardubice si odvezly všechny body.

Hokejová Tipsport extraliga, 7. kolo:
Brno - Pardubice 1:4ON-LINE
Branky: 58. Jar. Svoboda - 35. a 44. Bartek, 10. Koukal, 54. Starý.
Č. Budějovice - Sparta 1:3ON-LINE
Branky: 20. L. Květoň - 45. Tenkrát, 52. Broš, 60. Ton.
Třinec - Kladno 1:4ON-LINE
Branky: 18. Davison - 4. Hovorka, 14. Bílek, 21. Patera, 23. Lukáč.
Karlovy Vary - Vítkovice 2:3 v prodlouženíON-LINE
Branky: 5. Pech, 40. Zaťovič - 50. Káňa, 57. Ujčík, 62. Burger.
Ml. Boleslav - Litvínov 2:1ON-LINE
Branky: 25. Bahenský, 39. Výborný - 26. Trávníček.
Slavia Praha - Plzeň 3:5ON-LINE
Branky: 27. a 58. Kadlec, 54. Kůrka,  - 23. a 55. Straka, 17. Duda, 38. Stránský, 40. Kovář.
Zlín - Liberec 4:2ON-LINE
Branky: 5. Galvas, 14. Kubiš, 31. Veselý, 53. Holík - 57. Bárta, 60. Urban.

Reklama