Hlavní obsah

Brno s Pardubicemi střelecky zcela selhalo a prohrálo 1:4

BRNO

Výborný výkon brankáře Martina Růžičky a dva góly útočníka Martina Bartka pomohly hokejistům Pardubic v Brně k vítězství nad domácí Kometou 4:1. Svěřenci trenéra Zdeňka Venery tak v 7. extraligovém kole utrpěli první domácí porážku. Pardubičtí svého soupeře přehráli lepší kombinační souhrou a jistější koncovkou. Jedinou branku Brna vstřelil až necelé tři minuty před koncem Jaroslav Svoboda.

Článek

Brňanům dopomohla k převaze hned v úvodu zápasu přesilovka. Při ní sice dostali soupeře pod tlak, nedokázali si ale v koncovce poradit s dobrou obranou soupeře a hlavně s pozorně chytajícím gólmanem Růžičkou. Východočeši naložili s početní výhodou lépe - v 10. minutě brankáře Hoviho překonal Koukal, který tečoval střelu Starého. Kometa se navzdory bojovnosti a vydřené územní převaze příliš neprosazovala. Do vyloženější šance se přes pozorně bránícího protivníka dostávala jen s obtížemi.

Pardubičtí znepříjemňovali domácím rozehrávku důsledným napadáním a po získání kotouče hrozili rychlými brejky. I když Brňané častěji zaměstnávali brankáře Růžičku, jejich střely z větší vzdálenosti postrádaly účinnost.

Ve druhé části sice Kometa získala místy výraznou převahu, ovšem se všemi střelami si poradil pozorný Růžička. O ránu do psychiky Brňanů se naopak postaral ve 35. minutě Elkins. Při úniku z pravé strany se elegantně vyhnul třem brněnským hráčům, jeho zakončení stačil Hovi pouze tečovat a kotouč přistál přímo na hokejce Bartka, který z bezprostřední blízkosti pohodlně poslal kotouč do zcela volné branky.

Trenér Komety Venera se pokusil ve třetím dějství dostat své svěřence do vyšších obrátek hrou jen na tři útočné řady. Tímto tahem se Brňanům podařilo otočit výsledek v posledním domácím zápase se Spartou, jenže Pardubice podobný zvrat nepřipustily. Naopak ve 44. minutě si Bartek po Somíkově akci vyjel od zadního mantinelu a z úhlu překvapil Hoviho, jemuž kotouč proklouzl mezi chrániči do sítě. Po této brance se pouštěli domácí hokejisté do osobních potyček a zbytečnými vyloučeními pomohli soupeři k snadnému vítězství, které pečetil při přesilovce čtvrtým gólem Starý.

HC Kometa Brno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 58. Jaroslav Svoboda (H. Zohorna, Jakub Svoboda) -10. Koukal (Starý), 35. Bartek (Elkins), 44. Bartek (Somík), 54. Starý (Nakládal). Rozhodčí: Trombík, Polák - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 9:9, navíc L. Čermák - Somík oba 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 6772.
Brno: Hovi (10.-11. Trvaj) - Švrček, Žižka, Bičánek, Kempný, Malec, Valach - Pospíšil, R. Hruška, Hubáček - Erat, L. Čermák, Dlouhý - Jakub Svoboda, Holec, Jar. Svoboda - Jankovič, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Pardubice: Martin Růžička - Kolář II, Píša, Kočí, Sičák, Borer, Benák, Nakládal - Starý, Koukal, Kolář I - Somík, Elkins, Bartek - Sim, Kousal, Buchtele - Radil, Rákos, T. Zohorna, Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata: