Hlavní obsah

Zlín porazil Liberec 4:2 a poskočil do čela tabulky extraligy

Hokejisté Zlína na svém ledě porazili v 7. kole extraligy Liberec 4:2 a dostali se do čela průběžné tabulky. Základ k výhře položili Berani v první třetině, v níž vstřelili po gólu Galvas s Kubišem. Ve druhé části přidal třetí gól Veselý a v poslední části přidal čtvrtý gól Holík. Za hosty se v závěru utkání prosadili Bárta a Urban.

Článek

V úvodní třetině byli aktivnější Zlínští a herní převahu dokázali potvrdit i gólově. V páté minutě po ukázkové akci poslal puk do odkryté branky Galvas, brankář Pinc se proti jeho střele nestihl přemístit. V ojedinělé šanci hostů vyslal tvrdou střelu Klimenta, Gólman Horčička ale jeho pokus vytěsnil betonem.

Následně Berani nevyužili přesilovku při vyloučení Haye, jenž byl potrestán za zdržování hry, přesto se ale záhy dočkali další branky. Ve 14. minutě se prosadil Kubiš. Liberec se snažil kontrovat, ovšem bez úspěchu. Střelu Vantucha vyrazil Horčička a po něm neuspěl ani Dušek, který vypálil rychle z otočky.

Do druhé dvacetiminutovky vlétli razantně Liberečtí. Do dobré šance se dostal Dušek, jenže Horčička změnu skóre nepřipustil. Ve 24. minutě si hosté zahráli první přesilovku. Domácí útočník Finsterle putoval za katr kvůli podražení libereckého kapitána Nedvěda, Zlín ale oslabení ubránil bez větších potíží.

Další události se nesly podle hesla "nedáš - dostaneš". Liberec neproměnil šanci Dernera, a tak potřetí udeřil Zlín. Ve 31. minutě po pěkné kombinaci druhého útoku překonal Pince Veselý. Poté se po chybné rozehrávce dostal ke střele Čajánek, ovšem Pinc mu radost nedopřál. Ve 33. minutě skončil puk v liberecké brance po dorážce Finsterleho. Hlavní rozhodčí jej ale neuznal, protože již předtím hru přerušil.

Na začátku poslední třetiny Severočeši zaměstnali zlínskou obranu i gólmana Horčičku, vstřelit kontaktní gól ale nedokázali. Ve 48. minutě byl vyloučen Veselý, Liberci však jeho trest ke skórování nepomohl. Když už se hosté dostali ke střele, tak jim v cestě stál výborně chytající Horčička.

Zlínští byli produktivnější. V 53. minutě seděl na trestné lavici liberecký kapitán Nedvěd a čtvrtou branku přidal Holík. Na trestnou lavici ještě putoval Vlach. Na konci 57. minuty a osm sekund před návratem zlínského hráče Horčička kapituloval. První branku Liberce vstřelil Bárta. V poslední minutě střetnutí zmírnil porážku Liberce ještě Urban.

PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
Branky: 5. Galvas (Důras, Čajánek), 14. Kubiš (Roman Vlach), 31. Veselý (Čajánek), 53. Holík (Linhart, Hamrlík) - 57. Bárta (Trončinský, P. Nedvěd), 60. Urban (L. Krejčík). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Dřínovský, Pouzar. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 3850.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Holík, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Liberec: Pinc - Výtisk, Čakajík, Holub, Hay, Derner, D. Kajínek, Trončinský, Moravec - Klimenta, P. Nedvěd, Dušek - Špaček, Vak, Vantuch - Víšek, Urban, Bárta - Kica, Bulíř, L. Krejčík. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata: