Hlavní obsah

Dvaačtyřicetiletý ředitel Berouna navlékl výstroj a vrátil se na led extraligy

Libor KalousSport.cz

Názorná situace: Dvaačtyřicetiletý výkonný ředitel prvoligového Berouna sedí v kanceláři a řeší výplaty, faktury, k tomu miliónový sponzor cukl. Do toho telefon. „Co si dát extraligu na Kladně, máme zraněný hráče.“ Přibližně takto se hokejista Jaroslav Nedvěd vrátil v úterý do nejvyšší soutěže, nastoupil proti Slavii. „Loni jsem tady hrál, ještě jsem tu měl nějaké věci, tak jsem přijel, ale moc se nám to nepovedlo. Nemám z toho dobrý pocit,“ přiznal obránce po utkání, které Rytíři prohráli 1:4.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kladenský Jaroslav Nedvěd (vlevo) atakuje slávistu Petra Jelínka.

Článek

Nedvěd má u Medvědů v Berouně kancelář, na které visí jmenovka - výkonný ředitel. K tomu pravidelně nastupuje i v první lize. Nyní nakoukl opět do nejvyšší soutěže a stal se nejstarším mužem, který v letošní sezóně nastoupil.

„Nevím, jak se zrodil můj příchod. Nějací kluci byli na Kladně zranění, bylo to narychlo," popisoval svůj comeback. U jednoho gólu ale v zápase zaspal, poté se po jeho zákroku jelo trestné střílení. „U toho gólu jsem se soustředil na puk, neviděl jsem hráče, moje chyba, od té doby mě to sr..o. A to druhý byla taky moje chyba, kterou jsem zachraňoval, jak se dalo,“ přiznal Nedvěd, který ve čtvrtek za Kladno už patrně nenastoupí.

„Šlo jen o jeden zápas, nebo kdyby se třeba zase někdo zranil. Ve středu jedu hrát první ligu do Berouna. Byl by asi problém hrát všechno,“ usmál se dvaačtyřicetiletý obránce a ředitel v jedné osobě.

Kladenský Jaroslav Nedvěd (vlevo) skládá na led slávistu Marka Tomicu.foto: Právo/Jan Handrejch

"Ráno přijdu, udělám co je potřeba, konzultuji s trenéry sestavu, marody. Jdu obvolávat Spartu, Slavii, Karlovy Vary koho nám dají, koho potřebujeme, že se nám někdo zranil. Dělám klasické papíry, odtrénuji, pak si tam sednu a vše kontroluji,“ popsal Nedvěd svoji druhou roli. Tu bez ledu.

„Mám kolem sebe super lidi, kteří nadstandardně pracují a skvěle mi pomáhají. Vědí, že při zápasech musím na led, že se nemůžu ochomýtat ve VIPu a rozdávat rozumy.“

Nedvěd se pohybuje u hokeje skoro čtyřicet let, ale téměř celou dobu ho zajímalo jediné - hokejka, dres, góly. Teď nakoukl i na druhý břeh. „To je jiný svět. Hráč dá gól, chce peníze, hráči chtějí nejlepší vybavení, ale třeba nejsou finance, takže se musíme uskromnit. Je to zvláštní situace, ale dá se v tom přešlapovat,“ přiznal Nedvěd, který ví, kde je situace pro něj lehčí.

„Větší stres je určitě v kanceláři. Když odstoupil jeden sponzor a chyběl skoro milión... Je před výplatami, mají se zaplatit faktury, to je příjemnější být na ledě a hrát proti Chomutovu,“ usmál se ředitel.

Reklama

Související témata: