Hlavní obsah

Litvínovský Franěk chytal po devíti měsících. Spokojen ale nebyl

Josef PešoutSport.czPrávo

Devět měsíců. Tak dlouho čekal hokejový brankář Litvínova Petr Franěk na to, až se znovu postaví v extralize mezi tyče. Naposledy před svým úterním vystoupením v duelu s Třincem chytal 9. ledna. Tedy ještě v minulém ročníku. „Bylo to v posledním kole třetí čtvrtiny základní části,“ vybavil si zkušený gólman.

Foto: Josef Pešout, Právo

Brankář Litvínova Petr Franěk.

Článek

Proti Třinci šel na led za stavu 0:4 po první třetině. A sám pak udržel čisté konto, když neinkasoval. „Ale celkově spokojen být nemohu, když jsme jasně prohráli. Že půjdu do branky, jsem se dozvěděl asi minutu a půl před první přestávkou. V kabině byla po zápase špatná nálada. A to proto, že jsme měli čtyřicet minut k tomu, abychom s nepříznivým stavem něco udělali, ale snaha byla marná,“ líčil Franěk po utkání s obhájcem mistrovského titulu.

Hosté rozhodli o výsledku čtyřmi góly během necelých tří minut.  A litvínovský gólman přiznal, že při nástupu na ledovou plochu cítil nervozitu. „Přece jen jsem nestál v brance hodně dlouho a nevěděl jsem, jak to bude vypadat. Ale s prvním zákrokem to ze mne spadlo,“ pravil.

Mrzí ho, že Litvínov z posledních tří zápasů získal jediný bod. „Zpočátku sezóny jsme hráli dobře, rychle jsme nasbírali deset bodů. Teď je to slabší. Potřebujeme zlepšit střeleckou produktivitu,“ uvažoval Franěk.  Šance, jakou dostal znovu v extralize, si ale váží.

„V létě jsem chytal v přátelských zápasech, ale extraliga je něco jiného, co se týče atmosféry. Škoda, že ten můj návrat přišel zrovna v nepovedeném zápase. Nevím, kdy se znovu objevím v sestavě. Beru to tak, že momentální brankářskou jedničkou v týmu je Martin Volke. A já jsem od toho, abych za něj podle potřeby zaskočil,“ přiblížil gólman svou roli.

Ve čtvrtek hraje Litvínov v Kladně. A kdo nastoupí do branky? „Myslím, že znovu začne Martin Volke. A já budu připraven na střídačce,“ dodal Franěk.

Reklama

Související témata: