Hlavní obsah

Mladá Boleslav posiluje, přichází Vrbatův spoluhráč z NHL

MLADÁ BOLESLAV

Další změny probíhají v kádru hokejistů Mladé Boleslavi. Donedávna poslední tým extraligy se snaží dělat všechno možné, aby opět nekončil sezónu mezi nejhoršími a tak v kádru dochází k rošádám. Tou nejnovější je příchod kanadského útočníka Stevena Goertzena, který hrával NHL ve Phoenixu společně s Radimem Vrbatou, současným spolumajitelem boleslavského klubu.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejisté Mladé Boleslavi (zleva) Gord Baldwin a David Vrbata se radují z branky

Článek

Sedmadvacetiletý Goertzen má za sebou angažmá ve třech klubech NHL, prošel Columbusem, Phoenixem a Carolinou. Dohromady ale nasbíral ve slavné soutěži jen 68 utkání a poslední sezónu strávil ve Springfieldu v nižší AHL.

Do Mladé Boleslavi jej doporučil Radim Vrbata, s kterým se poznal před třemi lety ve Phoenixu. Při působení v Columbusu zase hrál v jednom týmu s Davidem Výborným a Jaroslavem Balaštíkem, v současnosti největšími hvězdami Mladé Boleslavi. Do České republiky má Goertzen přiletět ve středu večer a následující den by se měl už hlásit na tréninku Bruslařského klubu.

Mladá Boleslav provedla i další změny v kádru. Útočník Marek Loskot odchází na hostování do Litoměřic a brankář Michal Valent bude vypomáhat prvoligovému Mostu. Už dříve poslali Středočeši do Plzně obránce Jiřího Marušáka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice